Baby on board #3

Sorry, még mindig a baba témánál maradunk, és ezúttal Léna szobáját fogom megmutatni. Ideális esetben ez a poszt még a szülés előtt került volna ki, de nem bánom, hogy csak most van alkalmam megírni, mert így arról is beszámolhatok, hogy végül valójában hogy néz ki a szoba, és hogyan használjuk. A tovább után sok-sok kép.
Egy kisbaba még nem fog fel túl sok mindent a környezetéből, ezért ez a szoba elsősorban olyan lett, ami nekem tetszene. Nem volt extra nagy átalakítás, csak pár bútort kellett beszerezni, illetve a fal kapott egy kis tuningot - szigorúan festésmentesen. Azt már írtam az egyik előző posztban, hogy egy nagy sárga fotel volt az első bútor, így ez a szín lett a babaszoba fő színe is, mégpedig a most igen népszerű falmatrica formájában. A kiságy melletti falat borítottam be teljesen a sárga háromszögekkel, és nagyon tetszik a végeredmény - feldobja a szobát, de mégsem túl erőltetett, igazából akármilyen szoba is lehetne, ha kivenném a kiságyat.


Na de a kiságy marad, hiszen ez az abszolút alapfelszerelés a babának. Az IKEA Hensvik ágyára esett a választásunk, bár sokáig vacilláltam valami komolyabb darabon is. Végül praktikus okokból az egyszerűbbre szavaztam és most úgy vagyok vele, hogy inkább később kap majd szép ágyat. Azért ez az ágy is nagyon tetszik, Léna szeret benne aludni, úgyhogy eddig jó választásnak tűnik.
A sarokban az Alex sminkes/lakkos komódom maradt, sajnos máshol abszolút nincs neki hely. De végülis jól passzol a környezetbe, úgyhogy egyelőre jó helyen van itt, csak majd győzzem Léna kezéből megkaparintani a benne lévő kincseket.A kiságy és a fotel mellé a harmadik legfontosabb egy pelenkázó alkalmatosság beszerzése volt, amit végül szintén az IKEA kínálatában találtam meg, egy fehér Hemnes komód képében. Így egy füst alatt a ruhák tárolása is megoldódott - mivel elég kicsi a babaszoba, nem igazán fért volna el egy csak erre való szekrény. A kiságy mellett, vagyis mögöttem még két könyvespolc van a sarokban, a komód mellett pedig az ajtó, úgyhogy ennyike a szoba. A komód viszont nagyon bevált, kényelmesen elfér benne minden (mondjuk a rendszerezésen még lenne mit csiszolni, de majd alakul ez is) a tetején pedig jókat szoktunk beszélgetni pelenkázás közben/előtt/után.


Nem igazán akartam képekkel teleaggatni a falat, szerintem sokkal praktikusabb ez a képtároló polcocska (szintén IKEA, de sajnos már nem kapható), amin mindig lehet variálni az aktuális dekort - a képek mellett játékok, egyéb dísztárgyak is helyet kaptak itt, pl a kaktusz alakú váza, vagy a rókás rágóka. A kis kék lógó izé egy medúza, amit én készítettem - gondoltam, hogy a szülés előtt még pont belefér egy új hobbi, úgyhogy pikk-pakk meg is tanultam horgolni, és ez volt az első kreálmányom. Azóta pedig fonallázban égek! 

És akkor íme a valóság.


Végülis nem lőttem mellé annyira a dolgok praktikus elrendezését illetően, de bizony kellett némi módosítás. Az egyik legfontosabb, hogy a fotel mellé bekerült egy kis dohányzóasztal, aminek a fő funkciója a mellszívó készülék tárolása volt. Mivel a szoptatás elég problémás volt eleinte, így receptre kaptam kölcsön egy elektromos pumpát, amit így kényelmesen tudtam a fotelből használni. A pumpát a napokban visszaküldtem, viszont az asztal valószínűleg marad, mert elég jó, hogy van hova letenni a cumisüveget, az én poharamat stb. Alul pedig az olvasnivalóknak is van hely, arra az esetre, ha a fotelben ragadnék, mert Léna elalszik etetés közben.
A pelenkázó részleg is némileg átalakult, a kis felhő szinte rögtön el is költözött innen (először az Alex oldalára, majd később az ablak mellé), mert kellett a hely a pelenkázófelszerelésnek (nedves és száraz törlőkendő), és bizony útban volt. A medúza átkerült a másik oldalra, mert a pelekázó felett szükségesnek bizonyult egy kislámpa az éjjeli akciókhoz. Ez a lámpa az egyik legpraktikusabb dolog, amit hirtelen kellett beszerezni, mivel az ablakon lévő fényfüzér nem adott elég fényt ahhoz, hogy jól lássam, amit látnom kell. Nappal szintén jól jön, mert a rajta lévő madarakat Léna mindig jól kineveti. A falipolc is kiegészült egy-két képpel, a legkedvesebb ezek közül a kislány 6 hetes lábnyomata. <3A komód tetején kicsit nagyobb a kupi, mint korábban: van itt előke, D vitamin, füzet, amiben vezetjük, hogy mennyit evett a baba, és egy hő- és páratartalom-mérő is itt kapott helyet. A pelenkát, az ápoló és fürdető dolgokat viszont remekül elnyelik a fiókok, nem szerettem volna, ha minden elöl van, pont elég a két törlőkendős doboz. Egyébként pedig már előkészültem a három hónapos fotózásra. :-)Ó igen, ez a két dolog még kimaradt az első képsorozatból: a kötött puffra nagyon vágytam, elég praktikus és később is az lesz valószínűleg. A szennyestartót a H&M-ben találtam, fantasztikusan jó ez a térképes design. Egyelőre mondjuk a nagyobb, még mosásra váró ruhákat tárolom benne, de később más funkciót is el tudok képzelni - szerintem a játékok remekül ellaknak majd benne.

Ezeken kívül nem sok változás van, de most érződik igazán úgy, hogy belaktuk a szobát. Léna nappal a kiságyában alszik, illetve az etetés és a fürdetés is itt zajlik, úgyhogy nem mondanám, hogy kihasználatlan ez a szoba. Remélem, hogy később neki is tetszeni fog, és az ő személyisége is megjelenik majd előbb-utóbb. Én mindig örömmel lépek be ide, és nem csak az itt szuszogó kisegér miatt. :-)


4 comments :

 1. Love lábnyom - cuki a szoba. Azon tűnődtem, hogy nem pici a hely az átpelusozáshoz?Mondjuk amég nem ficánkol ugye nem kérdés.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Keskenyebbnek tűnik a képen, és hát tény, hogy nem a legszélesebb még így sem. De simán át tud fordulni rajta, és egyébként oldalról szoktam megközelíteni, úgyhogy szerintem nem lesz gond. Bár sokáig szemeztem egy lappal, amit rá lehet tenni, és akkor merőlegesen van nagyobb felület, szóval az még mindig játszhat később.

   Delete
 2. Nagyon szuper kis babaszoba, nagyon jó a hangulata. :)
  Alexra jó sok fiókzár fog majd kelleni (persze csak ha pakolós lesz Léna). :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Gondoltam, hogy kell majd egypár fiókzár. Kezdem sejteni, hogy miért nem volt jó ötlet sok fiókos bútort venni. :D

   Delete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!