Gaia


Hát szervusz te gyönyörűség!

A múlt hónapban testközelből csodálhattam meg végre az I Love Nail Polish lakkjait, és hagytam hogy az egyik elcsábítson. A Homecoming volt az, amiben biztos voltam, hogy kell, így azt előre megrendeltem, nehogy hoppon maradjak, de tudtam, hogy egy Ultra Chrome Flakie is velem fog jönni, a kérdés csak az volt, hogy melyik. Közrejátszott persze a készlet ereje is, de azt hiszem nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy mindenképp a Gaia lett volna a befutó pelyhesem, ha az összes szín ott van előttem, akkor is.
Szóval elcsábított a Gaia, de nézzétek csak meg, már a üvegben milyen hívogató! Élőben pedig még sokkal sokkal SOKKAL szebb. A színe kék és zöld között váltakozik, és bár az üvegben még egy kis bronzos-pinkes villanást is el-el lehet kapni, de körmökön már egyáltalán nem látszik. Ezért is gondolom azt, hogy a Gaia a legjobb választás nekem, mert elnézve az összes színt (pl ITT), mindegyikbe bele tudok kötni: túl kék, túl lila, túl zöld, túl lányos stb. stb. Az pedig végképp fel sem merült bennem, hogy inkább az újonnan megjelenő holo verziók közül válasszak, mert azok számomra a túlzás kategóriával egyenlőek (legalábbis az eddigi swatchok alapján ezt érzem). Szóval minket egymásnak teremtettek a Gaiával, ez tuti: néha kék, néha zöld, mindkét szín a tökéletes mennyiségben adagolva. :-)


Na, akkor nézzük, hogy mit is tud ez az Ultra Chrome Flakie. Egy rétegben tipikus fedőlakk, igaz annyira kis finom, vékonyak a benne lévő pelyhek, hogy nem is tudnék sok hasonlót mondani a készletemből, talán csak az Essie Shine of the Times veheti fel a versenyt. Ha nem nézzük a Chrome hatást. De muszáj néznünk, mert ez a lakk másról sem szól, csak a színváltásról, egyszerűen ez adja a lelkét. Ráadásul az Essie lakkot nem hiszem, hogy fel lehetne így építeni, úgyhogy tényleg a közelébe sem ér.


Egy fél mondatot írnék a lakk nevéről is. Gaia. Mint mitoltógia iránt érdeklődő ember, nyilván egyből a Föld jut róla eszembe, hiszen Gaia ezen őselem istennője. Szerintem zseniális névadás, mert ebbe a lakkba egyszerre van bezárva a víz kékje és a fák zöldje, és ha belegondoltok a Földet is sokszor ezzel a két színnel szokták ábrázolni. Fantasztikus!


A körmeimre egy szivacs segítségével pacsmagoltam fel, így érhettem el ezt a fantasztikus fólia jellegű hatást. Azért közelről nézve persze látszik, hogy bizony csak pelyhek vannak a körmeimen, mert néhol át-átlátszik alatta a természetes körömszínem. Ettől még nagyon egyben van, és a pillanat törtrésze alatt csak a kék-zöld fólia villanása marad meg az emberben.
Vásárláskor azt is megtudtam, hogy fekete alapon két rétegben is hasonló hatás érhető el, ezt az alábbi kép középső- és mutatóujján láthatjátok. Őszintén szólva, nekem a felpacsmagolós módszer jobban tetszik, bár tény, hogy sokkal messybb és időigényesebb, viszont a tavaszhoz inkább passzol. A darkos verziót viszont biztosan be fogom vetni ősszel. Meg mindig, mindig, mert én ezt a lakkot akarom hordani állandóan, amíg csak egy csepp is van belőle.
Még egy dolog: könnyű lemosni! Ezt már többeknél is olvastam, de nem hittem el, amíg a saját szememmel nem láttam: feloldódnak a pelyhek, és csak egy szürkés szín marad belőlük a vattapamacson. Ez varázslat, én mondom, és ez csak még jobban megerősít abban, hogy nagyon jó vételt csináltam, mert bár drága lakk, minden fillért megért.


Nagyon nagyon nagyon nagyon beleszerelmesedtem a Gaiába, ahogy látjátok; bérelt helye van a havi, de még az éves kedvenceim között is, és biztosan találkozni fogtok még vele a blogon. Még nem tudom, hogy lesz-e másik pelyhes lakkom a márkától, de úgy érzem, hogy ezzel az eggyel is örökre boldogok leszünk, ha csak ketten maradunk, akkor is. Azért az Open Fields is nagyon hívogat, de szerintem csak a tavasz teszi, mert akkor szinte csak zöld lakkokat kívánok. Meglátjuk, hogy télen is ácsingózom-e utána. :-)


18 comments :

 1. Ez a lakk eszméletlenül gyönyörű!!!
  Nagyon jól áll. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszi, én sem tudok betelni vele. :D

   Delete
 2. Nagyon szép *_* mondjuk egy kicsit hiányolom a körömről azt a barnás árnyaltot ami az üvegen néhol megtalálható ,de így is meseszép :)

  http://misssziszi.blogspot.hu/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Én nem bánom, hogy nincs benne, így sokkal tavasziasabb. De tényleg kicsit becsapósak tudnak lenni a lakkos üvegek, sokszor olyan dolgokat tudnak kihozni egy lakkból, amit szabad szemmel nem látunk.

   Delete
 3. Hűűű és húúú, és elszédültem a nagy huhogásban. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Remélem, már magadhoz tértél. :))

   Delete
 4. Replies
  1. Ugye? Nem véletlenül népszerűek ezek a lakkok azt hiszem. :)

   Delete
 5. Nekem a Cold Fusionért csorog a nyálam, de ő is olyan gyönyörűséges...
  Másrészt most világosodtam meg, hogy a az ILNP az I Love Nail Polishból jön, egész eddig azt hittem csak egy random betűsor a márka neve. Igen butának érzem most magam :D :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sosem gondoltam volna, hogy ezt mondom, de a Cold Fusion nekem már túl kék. Úgy tűnik ilyen is van.
   Haha, örülök, hogy felfedezted a betűk mögötti szavakat, de egyébként én sem jöttem volna rá, ha nem látom a honlapjukon vagy valahol, ahol először néztem utána a márkának. :)

   Delete
 6. Nekem vagy a Gaia vagy a Cold Fusion...vagy mindkettő.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ó, igen, a mindkettő a legjobb opció! :D

   Delete
 7. Fűha, csodaszép, igéző lakk! *.*

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaja, igéző, ez egy jó szó rá. :)

   Delete
 8. Replies
  1. Kívánságlistás esetleg? Vagy másik szín?

   Delete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!