Rimmel Salon Pro + Velvet Matt


A múltkori Coty csomagomban egy Rimmel Salon Pro lakk is lapult, amire nagyon kíváncsi voltam, mert eddig nem voltak túl jó tapasztalataim a márkával kapcsolatban. Eddig két lakkot tudhattam magaménak: a Salon Pro vonalból a Britpopot, amiről már nyilatkoztam korábban (KLIKK), nem túl jókat, mert bár a szín tetszik, és egy rétegben fed, sajnos nagyon csúnyán megfogja a körmömet, amihez én, mint kéklakkimádó sem voltam egyáltalán hozzászokva.


Később adtam még egy esélyt: a Velvet Matt családból próbáltam ki a Sumptuous Red nevezetű lakkot, ami akár a tökéletes matt bordó lakk is lehetett volna. De nem lett az, mert egyszerűen szörnyű a minősége. Az ecsete túl bumszli (és az én példányomban egy kicsit sérült is, mert a vége egy picit fel van gyűrődve), és nehéz vele egyenletesen eloszlatni a lakkot. Nem is fed egy rétegben rendesen, de még a két réteg sem hibátlan. Bár szép matt a végeredmény, az egyenetlenségek és a nehézkes felkenés miatt közelébe sem került a kedvenceknek. A képeken is látható, hogy bizony foltos a végeredmény, és még csak azt sem mondhatom, hogy a kép hozta a hibákat, mert élőben sem szép látvány. Tömény csalódás.Aztán megérkezett a legújabb Salon Pro, ezúttal egy újdonság: Red Ginger  néven. Az üvegben még nem annyira tetszett, mert túlságosan Barbie-hotpinknek találtam, de felkenve már meglepően passzol hozzám. A képeken szinte pirosnak néz ki, és bár azért én inkább a rózsaszín kategóriába tenném, a tónusa miatt a pirosakhoz is húz. Végre a minőségére sincs panaszom, egy réteges, és nem fog eszeveszett módon (egy hangyányit azért igen, de ez nálam minden piros/pirosas lakknál előjön), és csodaszép fényesre szárad. Úgyhogy már megint egy meglepetés: egy nevében piros, de azért rózsaszín lakk ismét tetszik nekem...biztos a levegőváltozás az oka.Egy kis arany nyomatot is elbírt még a szín, a Moyou Hipster 08-as lemezét használtam. Ugye, hogy itt már szinte pirosnak tűnik?

Összegezve: A Rimmel pro lakkok még mindig nem lettek igazán a kedvenceim, bár a Red Ginger azért alaposan emelt a színvonalon, és még biztosan fogok vele játszani, mert valami azt súgja, hogy nyomdalakknak sem lesz utolsó.

9 comments :

 1. A második körömlakk nagyon tetszik, olyan szép pipacsos színe van, nyomdával együtt is csodás :) Nem használsz alaplakkot?

  ReplyDelete
  Replies
  1. De igen, szoktam, de a kéknél semmit sem segít. A pirosak inkább csak a bőrömet szokták megfogni lemosáskor, úgyhogy az nem meglepetés, csak a szokásos.

   Delete
 2. Kár az ecsetért, mert csodaszép mindkettő. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ezt nem írtam így részletesen, de a Red Ginger ecsete már hibátlan, bár egy hangyányit talán még mindig túl vastag. Különösen azért csalódás, mert sokkal szuperebb ecsettípusok is vannak, úgyhogy ezért tényleg kár.

   Delete
 3. Kár a mattért, a második viszont szépnek tűnik, habár nekem akkor szerintem élőben jobban tetszene, ha ott pinkesebb :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ma láttam állványon is, és a többi lakk között egyértelműen pinknek nézett ki, úgyhogy biztosan tetszene. :)

   Delete
 4. A Red Ginger nagyon tetszik! *-* Nyomdával is nagyon jól néz ki!! :)

  ReplyDelete
 5. Red Ginger nagyon ütős! Nyomdázva pedig maga a tökély!

  ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!