In my life #3


Van egy sarok a nappaliban, amivel egyszerűen nem tudtam mit kezdeni. Sayid, a pálma lakik itt, de ő még túl kicsi ahhoz, hogy betöltse az egész teret, a fal keskenysége miatt képet vagy polcot sem igazán érdemes ide tenni. Ahányszor csak a sarokra tévedt a szemem, mindig hiányérzetem volt. Aztán rájöttem a megoldásra: felülről kell támadni. Így már könnyű dolgom volt, mert egyértelmű volt, hogy mit is szeretnék felakasztani. A geometrikus dolgok nagyon mennek, a bronz dolgok nagyon mennek, így e kettő ötvözete is nagyon népszerű, és szerencsére a Pinterest tele van jobbnál jobb inspirációval.


Mivel valami könnyű dolgot tudtam csak felakasztani, ezért nagyon megtetszett a Sugar & Cloth blog megoldása: szívószálból készített gyémánt alakú partidekorációt. Őrületes! Kreatív, olcsó és mutatós, tudtam, hogy ez kell nekem. Lássuk hogy csináltam én:


1. Amikre szükségem volt: bronz öntapadós szalag, szívószál, damil, drót, olló, esetleg mérőszalag. A szalagot egy művészellátóban vettem (Modulor, ha esetleg fontos) és csak ez az egy méret volt, így vékonyabb szívószálat választottam, hogy biztosan körbe tudjam tekerni rajta. Ezt utólag nagyon jó döntésnek érzem, mert a vastagabb szívószál már nem biztos, hogy ilyen kis kecses lett volna.

2. A szívószálak hosszával megegyező hosszúságú darabokat vágtam a szalagból. Az egész szívószál is használható, vagy levághatjuk a harmonikaszerű, elhajló részt, attól függ, mekkorára szeretnénk a végeredményt, illetve milyen elemekre van szükségünk. A nagyobb "kristályhoz" az alsó és felső, csúcsban végződő szálak a teljes szívószálból készültek, a vízszintes elemeknél viszont levágtam a felesleges részt, így még méricskélni sem kellett különösebben.

3. A szalagról lehúztam a papírt, majd a szívószálat ráhelyezve szépen felgöngyölítettem, így teljesen sima és buborékmentes lett a végeredmény.

4. Készen is van az összes elem, jöhetett a bonyolultabb rész.5. Ehhez a lépéshez nem vitás, hogy jó térlátás kell. A drót segítségével a szívószálakat mint gyöngyöket szépen felfűztem egymás után, ez adja meg a kristályunk vagy gyémántunk vázát. Itt dől el az is, hogy milyen formát szeretnénk készíteni: a kristályokhoz elég négy elem, míg a gyémánthoz ötöt vagy hatot is lehet használni. (Amúgy ne tévesszenek meg a képek, a fázisfotókat egy gyémántról készítettem, amit végül egy másik szobában akasztottam fel, a nappaliban lévőkről viszont nem készültek ilyen fotók.)


6.  Az egyes oldalakból kiindulva egy csúcsba összepontosítjuk a kristály/gyémánt alsó és felső elemeit. Érdemes jól meghúzni a drótot, hogy szép feszes legyen, bár amíg készítjük, addig úgyis össze fog nyekleni párszor. Amikor elkészült a forma, a maradék drótokat eldolgoztam: felcsavartam másik drótra, vagy csomót köttem, majd a szívószálba rejtettem a végeket. Végül a damil segítségével felakaszthatjuk olyan magasra, amilyenre csak szeretnénk, de akár az asztalon is jól mutathat.


Nagyon mutatós lett a végeredmény, rögtön odavonzza a tekintetet a sarokba. A gyémánt helyét is meg fogom mutatni előbb-utóbb, de környezete még nincs kész. Az igazi egyébként az lenne, ha egy kis légnövényt (airplant) is beletennék, de nem vagyok biztos abban, hogy az akasztóm elbírná - szóval ez még a jövő zenéje.

17 comments :

 1. Ez zseniális...! Nálunk régen apa csinált egyszer ilyet, és imádtuk. Lehet hogy nekem is kéne. :))

  ReplyDelete
 2. Mi eeeez a telepátia édes istenem :D :D napok óta ezen rugózom, hogy honnan szedjek bronz szívószálat erre tessék! :D Imádom! Remélem lesz nekem is türelmem hozzá, szuper lett.
  PS: Sayid nagyon kis csini :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Én már meg sem lepődök! <3 Ha találsz itthon ilyen bronz matricát, akkor megírod? A barátnőm is rácuppant a témára. :D

   Delete
 3. csak én hittem először, hogy falmatrica? :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nem, minden képen annak tűnt, ezért feküdtem be alá. :D

   Delete
 4. Nagyon szép lett, és Sayid is igazán gyönyörűséges :) Engem mégis a térkép ragadott meg, honnan szereztetek ilyen nagyot?
  (Amúgy elsőre én is azt hittem, hogy falmatrica :D)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ikea! Én is imádom a térképet, bár nem volt olcsó sajna.

   Delete
  2. Köszi! Hú, nézem, valóban nem az...

   Delete
 5. naaagyon jó ötlet :)
  (roni)

  ReplyDelete
 6. Nagyon tetszik az ötlet, szép , és harmonikus a berendezés!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszönöm, a nappalira büszke vagyok, úgyhogy külön jól esik, hogy másnak is tetszik. :)

   Delete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!