En Plain Air #2

A múltkori Pantone összefoglaló után elkészítettem az első manikűrt a lakkokkal, meglepő módon ezúttal a kék színek dominálnak (ki lepődött meg?). Nagy merészen azt gondoltam, hogy ó, pikk-pakk megvan ez a mozaikszerű kis minta... hát nagyot tévedtem. Így a végeredmény nem tökéletes, bár távolról egészen meggyőző. Na meg úgyis a színek a lényegesek. :-)


A kedvenc "alapszínemet" az OPI You're So Vain-Illat használtam mindegyik körmömön, és eredetileg mindegyikre szerettem volna mozaikozni, de végül a középső két ujjamat elegendőnek ítéltem dekor szempontból (jó-jó, a lustaság is közrejátszott). A mintát egyébként díszítőszalag segítségével festettem fel: ahol átlátszik a vanília alapszín, ott voltak a matricák felragasztva. A közöttük lévő hézagokat pedig egy pici ecset segítségével töltöttem ki a kívánt színnel. Az ideális az lenne, ha még száradás előtt gyorsan felszednénk a térelválasztókat, így szép egyenesek lennének az élek. Mindez jól hangzik, de kivitelezni már nehezebb volt, mert mire az utolsó színt is felvittem, addigra az elsők már megszáradtak, így aztán nem lett tökéletes a vonal mindenhol. Bár első próbálkozáshoz képest még így is elégedett vagyok, különösen a középső ujjammal, ahol már jobban figyeltem a buktatókra. Szóval mint minden, ez is csak gyakorlás kérdése, és az eredményért szerintem nagyon megéri, mert le sem tudtam venni a szememet a kezemről.


Na meg ugye a színek! Hiszen voltaképpen miattuk születik a bejegyzés is. A Pantone paletta Scuba Blue, Lucite Green és a Classic Blue került fel a Custard alapra, igazi harmóniát alkotva. Az Aquamatine-t is szerettem volna bevenni a buliba, de végül azt már túlságosan hidegnek találtam, különösen a vanília mellé. A lakkok természetesen maradtak ugyanazok, amiket az előző bejegyzésben már megmutattam.

LA Color Sea Siren, China Glaze Kinetic Candy, NYC Blue Skyscraper, OPI You're So Vain-Illa

Egyébként öltözékben is nagyon szeretem a kékeket párosítani egymással, a kedvenc kombinációm egy Scuba Blue póló vagy blúz egy Classic Blue kardigánnal (+farmer, még egy kék!).
Azért persze leginkább a körmeimen szeretem ezt a színt, és ez a manikűr egy újabb bizonyítéka annak, hogy nem csak a ruhákban érdemes keverni a kékeket, hanem körmökön is.


13 comments :

 1. Nagyon jól néz ki :) Ez az OPI lakk mindig elgondolkodtat, hogy vajon kell-e nekem :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszi, és egyértelműen kell! Bár eléggé sárgás tónusú, talán ezt érdemes a bőrhöz nézni. Ha jól emlékszem, most a Hawaii kollekcióban lesz egy hasonló, ami picit hidegebb, esetleg az szóba jöhet. :)

   Delete
  2. Nekem a Hawaii-os nagyon nude-nek tűnik, bár eléggé kellemes árnyalat, az tény :) Most már mindkettő kell :D

   Delete
  3. Mármint úgy értettem, hogy ez tényleg igazi vaníliás, kellemes piszkos sárgás, az meg ehhez képest "csak" egy nude :D

   Delete
  4. Naja, akkor tényleg kell mindkettő. :)

   Delete
 2. Ciskával ellentétben nekem tuti kell :D Tényleg jól néz ki a manikűr, olyan,mintha üvegmozaik lenne :3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszönöm, igen, tényleg kicsit üveghatású. :)

   Delete
 3. nagyon szép, jók ezek a színek együtt. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszi, nálam gyakran lesznek együtt. :)

   Delete
 4. Replies
  1. Köszi, örülök, hogy tetszik. :)

   Delete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!