Tomato

Bár imádom a paradicsomot, és egy vagonnal meg tudnék enni belőle együltő helyemben, most mégsem a zöldségről fogok írni, hanem egy Tomato névre hallgató pirosítóról. Még januárban, az első KIKO látogatásomkor vettem meg ezt a színt. Emlékszem, kifejezetten nem barack pirosítót kerestem (mert általában ugye azok tetszenek meg), és így kötöttem ki ennél a színnél.


Elég sokáig halogattam ezt a posztot, és most már tudom, miért: ez egy kifejezetten őszi pirosító, más évszakkal egyszerűen nem kompatibilis. Elővettem tavasszal is, nyáron is, de mindig azt éreztem, hogy kevés. Nem tetszett akkor, túl komornak, egyszerűnek és szigorúnak találtam. De aztán eljött az ősz, és a szürke idő, és most meg tökéletesen elégedett vagyok vele, úgyhogy ebből jutottam arra a következtetésre, hogy más évszakban neki nincs helye.

A csomagolása nagyon kis elegáns, matt fekete és pöttöm, egy kicsi tükörrel megspékelve. Tetszik tetszik, de ha több ilyen pirosítóm lenne, akkor bizony nehézkes lenne megmondani, hogy melyik melyik, főleg, hogy a név nem szerepel a kompakton, csak egy szám. Ezen azért javíthatnának már.


A neve ellenére szerencsére nem egy paradicsompirosról van szó, annál sokkal tompább, piszkosabb árnyalat, kicsit rózsaszínes tónussal. Baromi különleges szín, még csak hasonlóm sincs. Talán az essence Twilight pirosítója volt ilyesmi, de az sokkal narancsosabb, ebben pedig semmiféle narancs nincs. Teljesen matt, glitter vagy selyemfény ohne, és ennek ellenére még egy icipicit sem porol, könnyen eldolgozható és nagyon nagyon pigmentált. Egyszerűen tökéletes minőség. Egészen finoman kell használni, mert könnyen túlzásba eshetünk vele, én általában a púderemmel szoktam még finomítani egy kicsit az erőteljességén.


Ehhez a pirosítóhoz muszáj minden mást visszafogni, mert egy erősebb rúzzsal én már soknak érzem (igaz itt a képen már kicsit kimosódtam, a valóságban jóval hangsúlyosabb rajtam a pír). Úgyhogy éppcsak egy kis aranyló szemhéjfesték, visszafogott pillák (én nem tudom, hogy ez vajon hol False Lash effect, kedves Max Factor...) és halvány ajkak. Mellesleg mostanában ez a kedvenc kombóm a számon, annyira jó alapot ad a szájfénynek a Hue, nem lesz túl barack, de nem is marad olyan kis beteges, mint a rúzs magában. Annyira tetszik, hogy minden másnap ezt teszem fel.

Amiket használtam:
Arc: Skin Food Aloe Sun BB krém, Kiko Tomato pirosító, Essence Stay All Day korrektor Soft beige, Vichy Idéalia Yeux, Catrice púder
Szem: MAC Rubenesque paint pot, MAC Graphblack szemceruza, Max Factor False Lash Effect, Catrice Blond but Brow'd szemöldökceruza, Catrice Lash/Brow designer zselé
Száj: MAC Hue rúzs, MAC Perennial High Style szájfény


A pirosítóra visszatérve: örülök, hogy megvettem, mert viszonylag elérhető árért (€7,50) kaptam kiemelkedő  minőséget. Már vagy három másik színt is kinéztem, remélem, hogy a maradék három évszaknak megfelelőt is eltalálom, csak hogy az egész évemet szépen lefedjék a KIKO pirosítók. :-)

4 comments :

  1. Óóó, ez csudás (imádom a csillámpóni mivolt nélküli pirosítókat) és az ára is rendben van. Hozzánk is igazán behozhatná végre valaki! :) (bár nekem semmim sincs tőlük, amikor olyan országban jártam, ahol kapható még eszembe sem jutott lakkon túl külföldön kencét venni, nem hogy spéci márkákat üldözni, azóta meg Bécsnél tovább sosem jutottam). :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azért vannak a Kikonál is elszállt árak, pl most a karácsonyi kollekción csak néztem. A lakkjaik isteniek, és hát bele lehet nyúlni a tutiba a sminkeknél is, de próbáltam már olyat is, ami nagyon nem tetszett.

      Delete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!