In my life #1

Tudom-tudom, ez egy beauty blog, de nézzétek el nekem, hogy néha másról is szeretnék írni, nem csak rúzsokról meg hajápolásról. Különösen, hogy az elmúlt hónapokban a gondolataim sokkal inkább a lakás, mint a sminkelés körül forogtak. Sokszor érzem azt, hogy a lakáscsinosítás egy véget nem érő folyamat, mindig vannak új ötletek, megvalósítanivalók, és arra jutottam, hogy miért ne oszthatnám meg ezeket az olvasóimmal. Szóval időnként fel-felbukkan majd egy kis lifestyle a blogon, remélem, hogy lesz, akinek tetszenek majd ezek a bejegyzések is. 


Kezdjünk mindjárt egy kis otthonnal. Régóta megvannak az Ikeás fűszeres üvegcséim, amiből szerintem minden háztartásban van legalább egy tucat. De valamiért mégsem használtam őket rendeltetésszerűen, néha ez-az belekerült, de két nap múlva elfelejtettem, hogy mi, így inkább csak porfogónak voltak kitéve. Aztán rájöttem, hogy az a baj, hogy nem tudom, mi van bennük. Az üvegekbe én a ritkábban használt fűszereket szoktam tenni, de a még nem igazán gyakorlott háziasszony koromban simán összekevertem a gyömbért a szerecsendióval vagy a majorannát a petrezselyemmel. Így maradt a nyitott zacskók hányódása a kosárban, amire utáltam ránézni is, az üvegek pedig üresen álltak.
Persze millió helyen kaphatóak matricák, amikkel egy csapásra megoldódott volna a problémám, de én makacs vagyok, és eltökéltem, hogy nekem olyan matrica kell rájuk, amit át lehet írni. A világon sehol nem találtam ilyet. Nyilván a táblafesték lett volna az én utam, és már ott tartottam, hogy majd akkor én csinálok ilyen matricákat, de végül nem kellett belefognom. 


A megmentőm a Depot lett, ami egy szuper bolt. Nagyjából olyasmi, mint a Butlers, tehát főként lakásdekor, csak sokkal barátibb árakon. Én többnyire utálom a dísztárgyakat, de annyira hangulatos már a bolt maga, hogy zsákszámra hordanám haza a szezonális dolgokat, és pakolnám szét őket minden zugba. Na szóval ebben a boltban végre megpillantottam azt, ami nekem kell: egyszerű, csicsás szegély nélküli matricákat, mellette pedig a zseniális krétaceruzát, hogy a firkálás se okozzon gondot. Tényleg mindenre gondolnak! 


60 darab matrica van a csomagban, úgyhogy ha húszféle lisztet akarok itthon tartani, akkor az összes üveget fel tudom címkézni, és nem kell gondolkodni, hogy vajon melyikben mi van, illetve egy mozdulattal lehet átköltöztetni is, nem kell matricát kapargatni. És még jól is néz ki! 

Amúgy mióta megvettem, már legalább három helyen láttam ilyen matricákat, hát ez az én szerencsém. Írjátok meg, ha találkoztatok ilyesmivel! 

20 comments :

 1. Jajjj nagyon várom az ilyen bejegyzéseidet :)
  Ez egy szuper ötlet, nekem is kellenének ilyen matricák :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hát reméljük akkor, hogy valaki megírja, hogy Magyarországon hol kaphatóak ilyenek. :)

   Delete
 2. Én nagyon örülnék, ha lennének ilyen bejegyzések a jövőben, szóval lelkes vagyok! :) Tetszik ez az ötlet is, a tábla szerű dolgokat mindig is nagyon kedveltem. Mi a férjemmel az újrahasznosítás hívei vagyunk, ezért kiürült üvegeket csinosítottam ki kicsit, és azokban tartjuk a fűszereket. Így: http://mindennapioromok.blogspot.hu/2014/08/diy-fuszertartok.html Remélem nem baj hogy linkeltem, de elég büszke vagyok ezekre a kis tartókra :) A ti tartóitok is nagyon tetszenek, különösen az, hogy le lehet törölni róluk a feliratot! Nagyon menő :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lesznek, van jópár ötletem. A reuse, reduce, recycle mozgalomnak én is híve vagyok, úgyhogy ezen a vonalon fogok mozogni. A fűszertartóid nagyon-nagyon cukik lettek, joggal vagy büszke. :-))

   Delete
 3. Mostanában sokkal szívesebben olvasgatok ilyesmi bejegyzéseket, mint egy-egy sminktermékről hozott tucat-tesztet, úgyhogy én biztosan fogom várni a következő ilyen témájú bejegyzésedet. :)
  Tök jók ezek a matricák, nekem nincs bajom az előre ráírt, szegélyes/ízlésesen csicsás változatokkal sem. Sőt, mostanában inkább azok a tárolóedények tetszenek, amikre rá van írva, hogy mit lehet benne tárolni. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Azért remélem, hogy nem sok tucat-tesztet szoktam írni. ;)
   Jók nagyon az előre megírt tárolók is, főleg a fémdobozosak tetszenek. Láttam olyat is, ami pl hagymának való, és lyukak is vannak rajta, hogy tudjon lélegezni, zseniális! Hát igen, ilyesmikből is be tudnék vásárolni. :D

   Delete
 4. Jövőhéten benézek egy Depotba, én is ilyen üvegeket használok a cukor / liszt / világmindenség tárolására (amúgy a Landliebe joghurt üvegeit is erre a célra gyűjtöm), de sose találtam még megfelelő matricát a nevek felírására. Köszönöm, hogy ezt megosztottad, várom a többi hasonló témájú bejegyzést. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. De jó! Én is mindig megnézem azokat az üvegeket, olyan jó kis formájuk van. :-)

   Delete
 5. Ja, hogy te is kint elsz mar Nemetorszagban? :) itt Mo-on sajnos sehol sem lattam ilyet, pedig nagyon jo lenne....

  ReplyDelete
 6. Bonusz Brigádon szoktak árulni,ilyen öntapadós táblamatricát 1990ft-ért,bár nem tudom,hogy lehet-e vágni.

  ReplyDelete
 7. Pártolom az ilyen bejegyzéseket :) Most nagyon jó ötletet adtál, szintén nyitott-félig használt fűszeres zacsik közt élek... :D Bár nekem nincsenek ilyen üvegeim, viszont van egy rakás üres bébiételes üveg (csak gyűlik és gyűlik...), azokból is jó fűszertároló lesz :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Az itt fentebb linkelt posztot Ritától mindenképp nézd meg, bébiételes üveggel is működne.

   Delete
 8. Örülök az ilyen bejegyzéseknek! A sminkek mellett a személyiséged az igazán vonzó ebben a blogban, úgyhogy csak nyugodtan írj ilyesmit is :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszönöm, ez nagyon jól esett. :-)

   Delete
 9. Sziasztok! Én kb. egy hónapja vettem Budapesten a Butlersben ugyanilyen matricát. Az árára sajnos nem emlékszem.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszi szépen, sejtettem, hogy ha valahol, akkor ott előbb-utóbb lesz. :)

   Delete
 10. de szuper, nagyon mutatósak! :)

  ReplyDelete
 11. Nagyon praktikus ötlet ès szívesen olvasnèk mèg hasonlókat Tőled !:-)

  ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!