Choose Charla or Amazon Green Ocean?

Ki emlékszik az essence Choose me! nevű színére? Remélem, sokan! Nem tehetek róla, de akármilyen márkájú körömlakkokat nézegetek, mindig ez a szín ragadja meg először a tekintetemet: kékes-zöld alap tele milliónyi arany és zöld mikroglitterrel. A Choose me! óta már nem egy hasonló színt beszereztem, úgyhogy arra gondoltam, megmutatnám őket így együtt, mégpedig annak apropóján, hogy végre megtaláltam ebből a színből a tökéletes minőséget.

essence Choose me!, Zoya Charla, Kiko 532 Pearly Amazon Green, IsaDora Ocean Crush

Szóval volt nekem egy Choose me!-m, aztán jött a homoklakk őrület, és persze, hogy rögtön kiszúrtam a hasonmását az IsaDora Sugar Crush lakkjai között: ez az Ocean Crush. Én ettől hihetetlen boldog voltam, hogy megvan az álomszínem sima és homoklakkban is. Aztán megérkezett a Zoya a Naillandbe, én pedig egy szép napon elcsábultam a Charla nevű színre, ami már régóta kívánságlistás volt, és meglepő módon az említett színcsaládba tartozott. Kicsit mérges is voltam magamra, mert otthon aztán eszembe jutott az essence lakk, meg hogy nekem már van ilyen színem. Felkenve valamivel mélyebb, élettel telibb a Zoya (ebből a képeken semmi sem látszik persze), arról nem is beszélve, hogy az Ocean Crush-hoz köze nincs, így végülis megbékéltem azzal, hogy akkor van tartalékom (és sürgősen el kell kezdenem katalogizálni a lakkokat). Igaz ugyanúgy három réteget követel, mint a Choose me!, de mivel villámgyorsan szárad, így ezt megbocsátom neki. Nos körülbelül itt tartottam fejben ezzel a bejegyzéssel, amikor betévedtem egy Kikoba...Gondolom sejtitek, hogy mi volt az első, amit észrevettem a lakkok között. :D De szerencsére most már totál nyugodt voltam, elvégre a Charla-t úgysem győzheti le semmi, csak megnézem, és már itt sem vagyok. Sajnos a swatcholást követő másodpercben már ment is a kosaramba az 532-es számú Pearly Amazon Green, ugyanis ez a lakk egyetlen rétegben fed, és csillog és TÖKÉLETES, és még akciós is volt!
Lássuk akkor, hogy mit is tudnak egy rétegben:


A sorrend ugyanaz, mint fent a lakkosüvegeknél. A Kikonak (gyűrűsujj) egyszerűen nyomáda sem ér semmi. Alább már két réteget kentem fel mindegyikből, de a Kiko még így is beelőz, az IsaDora pedig szerintem kiesik, mert teljesen más jellegű, inkább kék, mint teal. Nekem itt még mindig zavaróan átütnek a körömvégek a mutató és középső ujjamon, úgyhogy ment rájuk a harmadik réteg is (A Kikora nem, minek?).A második-harmadik kép között talán már nincs is akkora különbség, de nekem így teljes értékű az essence és a Zoya. Ennek ellenére szerintem csúfosan alulmaradtak a Kikoval szemben, ami egyrészt minőségben is jobb, másrészt színre is sokkal jobban tetszik. Nem ez az egyetlen újdonságom a márkától, igazi kis különlegességekkel találkozhatunk náluk, amiket szép sorban hozok is, mert ezeket látnotok kell! :-)

14 comments :

 1. neked a charla nem fogja meg rettenetesen a körmödet? én bármit kenhetek alá, ha lemosom, hullaszínű a körmöm :-)
  (életem első kék lakkja egyébként, de csak azért, mert van mikor zöldbe játszik teljesen, sima kéket biztosan nem vettem volna meg ... nem mintha azóta nem lenne már még két kék lakkom)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Óóó, de igen, tényleg megfogja. :(
   Nekem egy Rimmel Kate Moss kék lakk fogta meg nagyon durván, azóta sem használtam. Sajna ez a kék lakkoknál előfordul, de én eddig ritkán futottam bele a jelenségbe.

   Delete
  2. á, megfogja, nem fogja, muszáj felkennem, annyira szép :-)))

   Delete
 2. Már csak az üvegen keresztül is a Kiko tetszett a legjobban, de a képek alapján, plusz a tartósság/fedés alapján még inkább, nagyon szép :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pedig nincs sok különbség közöttük amúgy. :)

   Delete
 3. Aahhh, megláttam az első képet, mondom, ez a Choose me kell nekem! Eltelt pár másodperc, mire leesett, hogy régi üveges, tuti már nem lehet kapni. Olvasom tovább, hasonmása az Isadora. Oké, annyit nem költök lakkra, de ez a szín akkor is kell !!! Olvasom tovább, Zoya? Na jó, holnap munka után benézek a Naillandbe, hátha van készleten..... olvasom tovább, KIKO lakk, ez a tökéletes? És még minőségben is. Jézusom, miért nem lehet nálunk KIKO lakkokat kapni. Várjunk csak, múltkor kaptam párat ajándékba, mik is voltak azok? Gyors szekrénytúrás, és ott volt!! Nem tévedés, KIKO 532. Megvagy!
  Tanulság: túl sok körömlakkom van.
  :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jajjj, hát ez egy nagyon jól végződő történet, jót nevettem! :D

   Delete
 4. Szerintem is a KIKO a legszebb :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Azért a többiek is szépek, csak eltörpülnek. :)

   Delete
 5. A Kiko tényleg gyönyörű! :)
  Kiko lakkokat Magyarországra is! Vagy lehet valahol kapni, csak én nem hallottam még róla?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Én úgy tudom, hogy nem kaphatóak, a Kiko viszont lehet rendelni Magyarországra is.

   Delete
 6. Nagyon szép lakkok :)
  Az essence Choose me lakkja nekem megvolt , csak sajnos már kifogyott :(

  ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!