piCture pOlish - Eyre


Tudom, tudom, a csapból is a PP folyik, legalábbis akik olvasnak lakkos blogokat, azoknak már biztosan herótjuk van ettől a két szótól. Sokáig nem hozott lázba egyetlen lakk sem a kínálatból, persze szépek, szépek, de egyik sem kiabálta az én nevemet. Már az is felmerült bennem, hogy esetleg valami gond van velem. De aztán...
Aztán megláttam az Eyre-t. OH. MY. GOD. Ez aztán a nekem való darab! Nem is tudtam kiverni a fejemből egészen addig, míg végül megrendeltem egy holland webshopból.


Azt azért feltétlenül el kell mondanom, hogy a képek borzasztóan csalókák. Az összes képen, amit csak láttam róla (és amiket csináltam róla), mindenhol kéknek tűnik. Különleges árnyalatúnak, de egyértelműen kéknek. Élőben viszont van neki egy erőteljes lilás beütése, és én szinte csak ezt tudtam előhozni belőle, alig valami kéket. Persze egy lila lakkhoz nézve inkább kék, viszont a kék lakkok mellett meg túlzottan is lila. Mondhatnánk, hogy akkor indigó, de szerintem ez sem az igazi kifejezés rá, mert van még benne egy kis csavar, amit nem igazán tudok meghatározni. Lehet, hogy színvak vagyok, de ez se nem indigó, se nem kék, se nem lila. Legalábbis úgy a javából biztosan nem. Úgyhogy egyszóval: különleges, mint a fene. A benne lévő holo pelyhek meg aztán végképp hab a tortán, és a kicsit metálos finishe is nagyon bejön. Nem tudok betelni vele!A minőségétől mondjuk nem dobtam hátast, mert kell azért kettő, vagy akár három réteg is belőle a foltmentes fedéshez. Nem szárad túl fényesre, és elég hamar elkezd kopni is, úgyhogy a fedőlakk mindenképp jóbarátja (a fenti képeken nincs rajta). Ez még nem annyira vérlázító, inkább az bosszant, hogy nem fed egy rétegben, egy ennyibe kerülő lakktól én ezt elvárnám (lsd. a-england, khm).


Gondoltam, hogy megpróbálom egy kicsit a kéket előcsalogatni belőle, ehhez mi is lenne jobb eszköz, mint a nyomdázás. Egy igazán kék NYC lakkot használtam hozzá, a Blue Skycrapert (sic!). (Őrületes felfedezés, de a meglévő NYC lakkjaim nagy része kiváló nyomdalakk, nem is gondoltam volna! És ha még emlékeztek, egyike voltam azoknak a bloggereknek, akik megkapták a teljes, 40 lakkból álló kollekciót, úgyhogy szó szerint MINDEN színben tudok nyomdázni. *.*)

Lehet, hogy nem volt a legjobb választás amúgy ez a lakk, mert ez is erősen az indigó határán mozog, és szerintem nem igazán sikerült elérni azt, amit akartam. De nem baj, mert ez a manikűr, így a chevron mintával elképesztően tetszett magamon, szerintem még sokszor fogom így viselni. A chevron amúgy megint Bundle Monster, BM 201-es lemez, és a legszuperebb minta valaha.


Azért az Eyre-t is kipróbáltam nyomdalakként, ezt látjátok a gyűrűsujjamon. Mivel ugye nem egyréteges lakk, így egészen áttetsző, éteri lett vele a minta, de így is szépen kirajzolódik a kék alapon. Nem győztem nézegetni a kezemet, amikor ez a kombináció volt rajtam, szerintem csodaszép.


Szóval, totális szerelem az Eyre, a gyengeségei ellenére is. Azt is elmondhatom, hogy egyelőre PP rajongó sem lettem, de aztán ki tudja, ha még sok ilyen kis különlegesség születik náluk, akkor lehet, hogy megtörök.

15 comments :

 1. Akkorát dobbant a szívem, amikor megláttam a bejegyzésed és még egy dupla akkorát, amikor azt írtad ,hogy van egy kis lilás beütése. Tökéletes.Kell! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hideg lila, de lila :) Remélem tetszeni fog!

   Delete
 2. óóó, szegény Jikka....! :D de egyszer neki is megszerezzük ezt a lakkot! ;) tényleg csodás, de én (szerencsére) nem vagyok se kékes, se lilás, se kékeslilás. élőben, béna nailland fénynél én olyan igazi mély kéknek mondtam volna.

  nyomdázva mennyivel másabb, hihetetlen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nagyon fényfüggő. Lámpafénynél én csak és kizárólag lilának látom. :)

   Delete
  2. nyehehe, már szegény jikkának is van :-) (frissropogós, még itt vagyok az árkádban)

   Delete
  3. :D mekkora egy nethuszár vagy! örülök, itt is! ;)

   Delete
  4. Na, akkor most már mindenki boldog. :-)

   Delete
 3. Replies
  1. Örülök, hogy nem vagyok egyedül :)

   Delete
 4. Alapvetően nem tudom elképzelni magamon ezt a lakkot, nem érzem, hogy passzolna hozzám, de nyomdázva nagyon tetszik, ott is legjobban a gyűrűsujjad! Ja, és gyönyörűek a képek! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszönöm! :-) Örülök, hogy azért kicsit tetszik. :D

   Delete
 5. Replies
  1. Komolyan kedvet kaptam tőle a Jane Eyre elolvasásához. :-)

   Delete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!