Müller henna

Henna kalandom újabb fázisához érkeztem, amikor is szembesültem azzal, hogy Németországban bizony nem lesz olyan egyszerű beszereznem a hennát. Még otthon elhasználtam az utolsó Neha adagomat (amit egyébként még korábban lefagyasztottam, majd kiengedés után ugyanúgy felhasználtam, mint bármikor és tökéletes eredményt kaptam!) és úgy költöztem, hogy egy deka henna nem volt nálam. Igazából nem akartam otthon feltankolni, mert úgy vélem nincs sok értelme. Úgyis elfogyna a készlet egy idő után, és ha pont olyankor van rá szükségem, amikor épp nem megyünk haza, akkor mindenképp a helyi kínálatból kell megoldanom a dolgot (ez mondjuk nem csak a hennára igaz, hanem bármire). Ezért inkább úgy voltam vele, hogy lássuk, mit kínál a német piac hennafronton.

Meggyőződésem volt egyébként, hogy amikor februárban kint jártam, én bizony láttam valamelyik drogériában Khadi hennát, úgyis azt akartam kipróbálni következőnek, úgyhogy tökéletes lesz az nekem. Még a pasit is ráállítottam egyszer, hogy kutassa fel, de nem járt sikerrel, amit én arra fogtam, hogy nem volt elég alapos a kereséskor. Aztán nekem is szembesülnöm kellett azzal, hogy itt bizony nincs Khadi. Van viszont a Müllernek saját hennája! Nem gondoltam volna, hogy ilyesmit találok náluk, de úgy látszik Berlinben is lehet rá igény.
A kínálat is bő, ha jól emlékszem 5 féle színt árusítanak: intenzív vörös, vörös, barna, fekete és szőke. Igen, szőke, jól látjátok. Mondjuk amikor megláttam a szőke dobozt, akkor jót röhögtem, ja persze henna, esetleg fél grammot kevertek a sok vegyszer mellé. De kellemesen csalódtam, mert az összetevőknél csupa természetes anyagot találtam, élen a cassiával. Ezek szerint a szőkét úgy kell érteni, hogy szőke hajra való, esetleg az aranyló árnyalatra vonatkozik, amit a cassia ad, minden esetre örülök, hogy nem akarják megetetni az emberekkel azt, hogy természetes úton is lehet valaki sötét színből szőke. A vörösek fölött is elidőztem egy ideig, mert nem sikerült rájönnöm, hogy mi lehet a különbség a sima és az intenzív között. A doboz szerint mindkettő 100% tiszta henna, úgyhogy nagy kérdés, hogy mi adhatja az intenzitást. Persze ezt rögtön meg akartam tudni, úgyhogy ezt próbáltam ki először.

A hajfestésben most egy kicsit hosszabb szünetet hagytam, de egyáltalán nem tudatosan, csak azért mert új hennát próbálok ki, hanem így alakult. A helyzet már katasztrofális volt, az is kiderült, hogy minden korábbinál jobban őszülök. Ami egyrészről nee, borzalom, másrészről meg tök király, mert így a hajszálaim élénkebbek lesznek, és egyszer csak el jön a tűzvörös haj ideje nekem is. :-) Szóval ez volt a kiinduló állapot:


Horror, tudom. A henna a dobozon belül még egy műanyag zacskóban volt, természetesen por alakban és teljesen úgy nézett ki, mint a Neha. Lehet, hogy a szemem csalt, de talán valamivel élénkebb zöldnek láttam, nem tudom, ez utalhat-e arra, hogy frissebb, de én bízom benne. A szokásos módon kevertem ki, erős kamillateával. Kimaradtak belőle a fűszerek, méz, ilyesmik, mert annyira szerettem volna már felvinni, hogy ezekről teljesen megfeledkeztem. De nem bánom, így legalább láthatom, hogy mit tud magában.


A trutyi a szokásos zöldes-barna színt vette fel, és elég intenzív volt az illata. Persze lehet, hogy azért tűnt annak, mert már viszonylag régen használtam, de én még mindig tartom magam a friss-elméletemhez. Négy órát pácolódtam benne, a végeredmény pedig ez lett:


Végre ismét vörös! Csodaszép lett, nekem nagyon tetszik. Nem lett intenzív vörös, hanem csak a szokásos hennavörösemet kaptam vissza, úgyhogy így biztos vagyok abban, hogy semmilyen világosító vegyszer nincs a Müller hennájában sem.
Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen gyorsan megtaláltam az utánpótlást, és mind elérhetőségben, mind árban nagyon kedvező feltételekkel. Ha már ár: 100g kerül 4 euróba, ami egy kicsit drágább csak, mint a Neha, viszont olcsóbb, mint a Khadi.
Mivel most a teljes adagot elhasználtam az egész hajamra, ezért legközelebb a sima vöröset fogom kipróbálni, bár szerintem csak tőfestésre lesz szükségem. Talán akkor majd kiderül, hogy mi a különbség a kettő között.


20 comments :

 1. Replies
  1. Igazából nem nagy változás, de mintha újjászülettem volna. :-)

   Delete
 2. Ez gyönyörű, és milyen szép egységesre fogta be *.*

  ReplyDelete
  Replies
  1. A henna már csak ilyen, ezért imádom :-)

   Delete
 3. Replies
  1. Én is így gondolom, bárcsak ilyen színű hajjal születtem volna.

   Delete
 4. Nagyon szép lett, én itt kint a Lush hennát használom aminek az ára sajna kicsit borsos, de még ez a legtermészetesebb megoldás, terhesség alatt pedig nekem ez a legfontosabb. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nekem a Lush hennával inkább az volt a bajom, hogy macerás volt elkészíteni, és hiába a kakaóvaj, nem volt különösebben puhább tőle a hajam. Igaz, mikor azt próbáltam, akkor még rövidebb volt a hajam, de porból annyival egyszerűbb kikeverni a masszát, hogy azóta sem jutott eszembe, hogy vegyek.

   Delete
 5. Legutóbb én is ezt vettem, mert kíváncsi voltam rá. Bár azon én is elgondolkodtam, mi lehet a különbség a két vörös között. Mert a Khadinál az élénkvörösben van amla és jathropa is, de tanúsíthatom, sötétbarna hajon ugyanaz a színeredménye. Ezt a Müllreset viszont alaposan eltoltam. Tettem bele amlaport, és kicsit sok lett, de emiatt nem fogta be, és olyan lett, mint a sóder, potyogott, rémálom.. Még sosem kentem össze a fürdőszobát hennával, de most sikerült..
  A Te hajadon viszont nagyon szép lett!! Ismerem az érzést, éppen emiatt szeretnék én is több ősz szálat. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Akkor otthon is kapható? Sosem láttam korábban. Én úgy tudtam, hogy az amla éppenhogy sötétít. Nekem az élénk=világos, szóval nem értem, minden esetre örülök, hogy ebben nem volt.
   Éljenek az ősz szálak! :)

   Delete
  2. Székesfehérváron sikerült ráakadnom. Pl. Pesten a Kökiben nézte barátnőm, és ott nem volt..
   "Hajfestéshez: 10% amla por henna porhoz való hozzáadásával az Élénkvörös növényi hajfesték színeredménye még intenzívebb lesz." Én ezért tettem bele, ezt a Khadi honlapján írják.

   Delete
  3. Érdekes, hogy nem mindenhol van, azt gondolnám a Müllerről, hogy egységes az árujuk. Nem tudtam ezt az amláról, köszi. :)

   Delete
 6. Mindig nagyon szerettem a hennás bejegyzéseket és olyankor mindig erősen elgondolkodom, hogy én is akarok! De lehet nem mutatna jól a szénfekete szemöldökömmel, így mindig lemondok róla. :( Nagyon szép lett a hajszíned, irigylem is. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Milyen színű a hajad? Gondolom nem szőke, amiből aztán rézvörös lenne a hennával. Ha sötét a hajad, akkor a henna is csak egy kis vöröses árnyalatot fog adni, az meg szerintem nem olyan vészes a fekete szemöldökkel sem. :)

   Delete
  2. Világosas barna, nagyon enyhe vöröses fénnyel, őszintén sokan inkább sötétbarnának mondják. (De igazából olyasmi színe van, mint a tiédnek a tövénél, festés előtt.) :D Most pénteken elvileg eljutok végre életemben először Müllerbe, megnézem hátha van.

   Delete
  3. Megnéztem most a profilképedet nagyban, elég hasonló színű a hajunk. Szerintem nem lesz fura a szemöldököddel, de ha szeretnél, akkor arra is tehetsz hennát, akkor hasonló árnyalatot kap a szemöldököd is. Én is próbáltam már szemöldökön amúgy, csak nekem nagyon világos, így sokkal élénkebb lett, mint a hajamon, és egy kicsit furcsán nézett ki. Remélem, sikerrel jársz, és találsz hennát. :)

   Delete
 7. Épp most akarok nekiállni festeni, gondoltam előtte rákeresek, találok-e valami véleményt. :) Kuponnal vettem még szeptemberben a müllerben, eddig Khadit használtam, de akkor megláttam mellette, úgyhogy betettem ebből is egyet a kosárba. Ilyen élénk vörösre nem számítok, mivel sötétbarna vagyok, nekem főleg az kell, hogy az ősz hajszálakat fogja be. Mégiscsak jobban néz ki, ha vörösen csillog, mint ha fehéren. :P

  ReplyDelete
  Replies
  1. Igen, barnaként tényleg ennyit lehet elérni. :-) Remélem jó lett, és milyen különbséget érzel a Khadihoz képest? Én azt most fogom kipróbálni.

   Delete
 8. Szia! Mit jelent az erős kamillatea? Tegnap festettem először, a dobozon leírtak szerint, de csak másfél órára hagytam, kb. egyet ír.. Barna vagyok, lenőtt mesterségessel. Valami látszik a tőnél, lehet rövid volt a másfél óra?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hát ez jó kérdés, érzésre szoktam egy jó adag kamillavirágot leforrázni. 500 g-os zacskóban kapható, annak mondjuk a negyedét? A másfél óra valószínűleg kevés volt, én 3-4 órát szoktam. Barna hajon egyébként sem fog annyira látszani, csak egy vöröses fényt ad, bár ez attól is függ, hogy mennyire sötét a hajszíned, milyen vékonyszálú a hajad stb. Próbáld ki legközelebb hosszabb időre. A lenőtt mesterséges az mit jelent? A barna festett? Azt talán még nehezebben fogja befogni, mint a természetes hajat.

   Delete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!