Ananászok és tollak


Nem nagyon hoztak lázba korábban a nail art penek, de az utóbbi időben kettőt is beszereztem, és ha már így esett, akkor gondoltam, hogy összehasonlítom őket. A Barry M fehér tolla volt az első a sorban, amit egy kis projekthez vettem meg, erről mindjárt ejtek is pár szót. A másikat a Nailland akciós lakkjai között találtam, és rögtön megtetszett a kétféle használati mód, úgyhogy ez is jött velem. Lássuk őket:


Barry M White - Egyszerű, fehér lakk, filctollszerű heggyel. Első használatnál kicsit dolgozni kell vele: a hegyet le kell nyomni párszor egy papírra, hogy meginduljon a festék. Viszont ha ez sikerül, onnantól remekül működik, és hihetetlenül egyenletesen adagoldja a lakkot, nem hagy pacákat, nagyobb pöttyöket, semmit. Nem annyira vékony a hegye, viszont így is meglepően kecses vonalat, vagy részletgazdag mintát lehet vele alkotni. Imádom! Az ASOS-ról rendeltem, de már sajnos nem találtam a honlapon. :-(


Models Own Artstix - A tömzsi kis tubusnak az a különlegessége, hogy egyrészt a tetején lévő tűhegyes kis csőből folydogál kifelé a lakk, másrészt az egész kupakot lecsavarva előbukkan egy hosszú, vékony ecset is, amivel szintén lehet művészkedni. Ezt nagyon ötletesnek találtam, és rögtön meg is győzött, hogy ki kell próbálnom. Egy mentaszínt választottam, aminek Pastel Green a neve, de amúgy mindenféle szép kis színben kapható. A szín nagyon tetszik, de az applikációval már akadtak gondjaim. Először is: nem egyenletesen jön a lakk a kis tűn keresztül. Eleinte meg kell nyomni a tubust, hogy bármit is ki tudjunk csalogatni, így képtelenség egy egyenletes vonalat elkezdeni vele, mert nagy pöttyöt csinál a vonalunk elejére. Amikor meg már nem akarom használni, akkor már beindul a folyam, és még felfelé állítva is tör fel, mint a láva, és szépen összezöldez mindent. Egy használat után tiszta lakk volt mindenhol a tubus, és a folyást is nehezen lehetett megállítani. Ez így eléggé pazarló sajnos.
Az ecsetkével már jobban lehet pingálni, bár én elsőre azt hittem, hogy a tűheggyel sokkal vékonyabb vonalat tudok majd húzni, ez végülis nem így lett, és úgy tűnik, hogy inkább az ecset válik be az ilyesmire. A papírra is az ecsettel rajzoltam, így látszik a másik gyengesége: nem egyenletes. Szóval nem az igazi, de egyenes, határozott vonalakhoz még jó lehet.


És akkor a projektről:
Még néhány hónapja láttam egy manikűrt az instagramon, és menthetetlenül beleszerettem. Az ananászos minták idén amúgy is nagyon menők, a türkizzöld alappal pedig színügyileg is nagyon rendben van az egész. El is olvastam szépen, hogy miket használt Dahlia, az alkotója, és persze, hogy nem nyughattam, amíg meg nem lett nekem is minden eszközöm az ananászos nyári körmökhöz - így a nyár utolsó napjaiba talán még pont belefér ez a poszt. :-)
A szín a Barry M Greenberry nevű Gelly lakkja, az ananászokat pedig a lány szabadkézzel rajzolta fel a körmeire a Barry M körömdíszítő tollával. Mivel elég drága volt ez a toll (€7 ha jól emlékszem), így a körömlakkot olcsóbban akartam megúszni, ezért persze rögtön a Greenberry hasonmását kezdtem el keresni. Meg is lett a Flormar gél hatású lakkjai között. A Turquoise Green már szerepelt itt a blogon, már akkor is írtam, hogy mennyire jó kis lakk, szerintem színben és minőségben is kiváló alternatívája a Greenberrynek.


Ahogy látjátok nem vagyok egy rajzművész, de talán pont a girbegurba ananászrajzoktól lett olyan szerethető ez a minta. Nyomdázásra is gondoltam, de egyrészt a Moyou Tropical kollekciója előtt alig-alig volt ananászos nyomda a piacon, másrészt rájöttem, hogy a túl szabályos, tökegyforma ananászok miatt lehet, hogy elveszítené a varázsát ez a manikűr. Mondjuk ismerve magamat, úgyis ki fogom próbálni azt is, a tollakkal pedig még vannak további terveim.


19 comments :

 1. Nagyon aranyos mani lett! Egy ilyen Barry M tollat elfogadnék, az essence hasonló tollát már próbáltam, és azzal nem vagyok teljesen kibékülve.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Úgy rémlik, hogy azt én is próbáltam még nagyon nagyon régen, és nem igazán tetszett. :(

   Delete
 2. A mani nagyon édes és a tollak is jónak tűnnek, már rég ki akarok próbálni én is valami hasonlót, hátha most már rászánom magam :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. A Barry M-et javaslom inkább akkor, eBayről beszerezhető :-)

   Delete
 3. Jól mutat ez a mani nagyon, szép ez a zöld szín!

  ReplyDelete
  Replies
  1. A legszebb, és hihetetlen, de a saját lakkjaim között nem találtam ilyet. :D

   Delete
 4. Na erre én tuti nem lennék képes, úgyhogy le a kalappal. Nagyon szép lett. :)

  ReplyDelete
 5. Én próbáltam essence-et, katasztrofálisak voltak (pink,ezüst).. A második használatra beszáradtak..
  Ezek ígéretesnek tűnnek és a mani is csini lett. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszi. :) Igen, az essence körömdíszítő cuccai nem a legjobbak finoman szólva. Az a baj szerintem a legtöbb ilyen tollal, hogy tényleg olyanok, mint a filcek, és ahogy az is, úgy ezek is beszáradnak, csak mivel ez lakk, íyg teljesen ráköt, és ezért nem lehet használni sokszor. A Barry M viszont nem igazi filctoll, hanem egy műanyag csőr, amin valami csoda folytán egyenletesen jön ki a cucc, szóval biztosan van valami szűrő mechanizmus, de hogy mi, az jó kérdés. Ha kifogy, akkor majd szétszedem. :D

   Delete
 6. Nagyon szép a lakk, szuper mani lett :)

  ReplyDelete
 7. We're glad you liked the pattern! Let us know if you would like us to send you Greenberry as it's not so expensive in the UK. Emma&Jo.xx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh, that's so sweet of you, but I'm happy with the Flormar dupe. :-)

   Delete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!