Saint George + Tristam

A naaaaaaagy homoklakkozásban szinte el is felejtettem, hogy milyen érzés, amikor sima a körmöm. Nagyon bírom a homoklakkok érdes felületét, és rendszeresen simogatom a körmeimet, mikor viselem őket, de nem gondoltam volna, hogy hosszabb kihagyás után a sima lakkokat is ugyanígy élvezni fogom - hát igen, azért ezeknek is megvan a maga varázsa. Rögtön két csodaszámba menő lakkot is hoztam a szimpla felület kategóriában. Az a-england márkáról már sokan sokfelé zengtek ódákat, nálam eddig nem is volt róluk bejegyzés, pedig már két szépséges lakk is a birtokomban van: a Saint George és a Tristam ♦. 


Amiért a leginkább szeretem őket, az az, hogy egyetlen rétegben fednek. Valami hihetetlen a pigmentáltsága mindkettőnek, nem tudom, hogy ez azért van-e, mert mindegyik sötét, vagy az összes a-england lakk ilyen, de én mondom, ez varázslat. A második kedvenc tulajdonságom a gyors száradás. Mivel csak egy réteg kell, így tényleg nagyon hamar megvan a csodaszép sötétzöld vagy sötétkék köröm, és már mehetek is - nincs az, hogy még a cipzárral, cipőbebújással belerondítok. Ha mégis olyanom van, hogy két réteg kell, akkor sincs gond, ugyanolyan gyors a második is, még akkor is, ha bénázok és túl vastagon viszem fel. Egyszerűen elronthatatlan.
Nekem így ez a két tulajdonság már elég is a boldogsághoz, de akkor még nem beszéltünk a színekről. Ilyen gazdag, mély színű lakkokat még egyelten márkánál sem láttam, ráadásul lápafénynél mesés holografikus csillogást is kapunk pluszba (nem bírtam ki, hogy ne vakuzzak rá a lakkokra, de így látszik, hogy miről beszélek). A kék Tristam igazi kék, egy nagyon egyedi árnyalatban, ami bizonyos színkörnyezetben már-már lilának is tűnhet, a zöld Saint George pedig igazi sárkányszín, bár néha ezt is inkább a kékek közé sorolom. Varázslat ez, én mondom. Az a-england jelmondata: "Crown your hands and feet!" teljesen helytálló, mert mindig olyan különleges érzés viselni ezeket a misztikus, legendákhoz kapcsolódó lakkokat. Az elmúlt időszak pasztelles kísérlezetései után amúgy is jólesik egy kis drámaiság a körmeimen.

Tristam 
Saint George
Egy picit negatívum: mindkét lakk erősen fedőlakk-igényes, egyrészt azért, mert rajtam hamar kezdenek kopni, másrészt a fényük (és ezáltal a mélységük) is sokkal szebb, ha van rajtuk valami - ez nálam rendszerint a NYC Turbo Dry. De ezt leszámítva tényleg fantasztikusak, az áruk ugyan borsos, de egyszer talán belefér egy ilyen kis kényeztetés. Királynői megjelenést adnak, már csak a tudattól is. :-)
Érzem, hogy egyszer a Dragon is az enyém lesz, ők hárman az én szívem csücskei az eddigi megjelenésekből.

15 comments :

 1. Nagyon szépek, csodás színük van! :) A NYC fedőlakktól nem válik fel a körmöd lemezesen? :o

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ez egy érdekes kérdés, és bár szokott lemezesen törni, nem hoztam még összefüggésbe a NYC fedőlakkal. Miért gondolod, hogy az a ludas?

   Delete
 2. a saint george lesz a következő, amit megveszek. ha egyszer megint kapható lesz :D
  (roni)

  ReplyDelete
 3. A Tristam a _kedvenc_ lakkom :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Az utóbbi egy hétben ezzel én is így voltam, káprázatos. :)

   Delete
 4. a tristam gyönyörű *.*

  ReplyDelete
 5. Tristamra várok, hogy ismét legyen raktáron...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Akkor minden lefogyott náluk most? Gondolom a 30%-os akció miatt. :(

   Delete
 6. Mind a kettő nagyon szép! :)

  ReplyDelete
 7. Ez a kettő szerintem pont a két legszebb :) bár az is igaz, hogy van jó pár gyönyörű A-England lakk még :D

  ReplyDelete
 8. A sárkányszínű tényleg nagyon szép, igazán tetszik. Viszont nálam az ár bőven a lélektani határ felett van, így várok egy jó kis dupe-ra :]

  ReplyDelete
 9. Aztaaa *.* kész, nem tudok mást mondani! :D

  ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!