Primer újdonságok


Az utóbbi időben a tökéletes primer keresése közben a birtokomba került néhány, gondoltam írnék egy kis összefoglalót róluk, és az eddigi benyomásaimról.
Azt talán tudjátok, hogy mire is való a primer, de azért gyorsan összefoglalom. A primer a bőrt készíti elő az alapozáshoz, simábbá, egyenletesebbé teszi azzal, hogy kitölti a pórusokat, gyakorlatilag egy egységesebb vásznat ad, amin könnyebben elsimítható az alapozó. Általában egy szilikonos réteget képez a bőrön, és tartósabbá tudja tenni a sminket - persze ez csak egy amolyan kósza érzés, nem pedig mért adat és nem is minden primer tudja nyújtani. A bőröm bizony elég sokszor szorul egyenlesítésre, nem szeretem, ha az orcáim pórusai nagyon látszódnak; nekem a primer igazi babapopsi bőrt tud varázsolni, úgyhogy előszeretettel alkalmazom hétköznapokon is.

P2, Paese, Catrice

P2 Perfect Face Skin Filler - Ezt még Berlinből hoztam, ha emlékeztek, mert nagyon megtetszett a teszter alapján. Fehér, közepesen sűrű krém, ami nem is kifejezetten primer szerű, inkább olyan, mint egy hidratálókrém. A csomagolása nekem azt sugallja, hogy fényvisszaverő pigmenteket is tartalmaz, és valóban szerepel rajta a 3D hatás. Szabad szemmel ez annyira nem látványos, de nem is baj, én szeretem, ha valami láthatatlanul dolgozik - bár itt felmerült a kérdés, hogy már annyira nagyon láthatatlan, hogy konktéran nincs is ilyesmi effekt. Ami nekem megtetszett benne, az az, hogy rögtön felszívódik (mondom, tényleg hidratálókrém jellegű) és bár selymes bőrt hagy maga után, mégsem érzem olyan nagyon szilikonosnak a végeredményt (pedig van benne az is, igaz, kisebb arányban). Ezzel a primerrel nagyon jól működik Wayne Goss zseniális módszere, miszerint a primert előbb fixáljuk egy áttetsző púderrel, majd erre kerül fel az alapozó. Egy olyan alapozóval próbáltam most már többször is, ami amúgy elég hamar fényesedik rajtam, és ezzel a sorrenddel sokkal jobb volt a helyzet, később jött a fényesedés és nem csapott át vállalhatatlanba egyszer sem - mindezt újrapúderezés nélkül! A következő primerrel már nem működött ilyen jól ez az alapozó rutin, de a P2 terméke pont jó erre.

Paese Makeup Base - Mattító primer, amit a Makeuplazaból szereztem be. Létezik száraz és zsíros, kevert bőrre való verzió is, én utóbbit választottam és nagyon jól tettem. Ha valami, akkor ez egy kifejezetten szilikonos cucc, úgyhogy aki nem szereti annak érzését a bőrön, az messze kerülje el. Nagyon sűrű és áttetsző, szerencsére az üvege is, így látom, hol tartok épp (alig fogyott, pedig szinte mindennap használok egy kicsit). Az üveg sajnos igazi üveg, úgyhogy elég nehéz, de engem ez sem gátol meg abban, hogy utazáskor is vigyem magammal, mostanában mindig nálam volt. Persze nehéz a primer hatását időben mérni, de mégis nagyon kedvelem ezt a terméket, és úgy gondolom, hogy igenis hozzáad valami pluszt az alapozó hatásához. Nem tudom, hogy így tartósabb-e, de én szeretek azzal a tudattal élni, hogy igen. A szilikonossága miatt viszont tényleg nem igazán alkalmas arra, hogy fixáljam egy púderrel az alapozás előtt, mert egyszerűen pont az a csúszóssága veszik el, ami miatt olyan jól terül rajta az alapozó. De ettől még a hagyományos sorrenddel nagyon szuper.

Catrice Prime and Fine Anti-Red Base - A kívánságlistámban is szerepelt, és mivel amúgy is szeretem a Catrice Prime and Fine vonalát, kezdtem is a pirosság elleni primerrel. Ahogy a képen is látjátok a zöld szín igyekszik ellensúlyozni a pirosat, vagyis, ha egy piros foltra rákenjük a pl zöld korrektort, akkor sokkal kevésbé fog látszódni. Ez mind nagyon jól hangzik, és úgy vettem észre, hogy igaz is. Ennek ellenére egyáltalán nem kedveltem meg ezt a terméket, legnagyobb sajnálatomra. A zöld krémben ugyanis elég sok, igencsak nagy méretű csillám bújik meg, de nem ám csak diszkréten, fényvisszaverősen, hanem diszkógömbösen. Elsőre fel sem tűnt, de aztán egy sötétebb délutánon, lámpafénynél kezdtem ezzel a sminkelési műveletet, és annyira elborzasztott a csillámmennyisség, ami az arcomon landolt, hogy rögtön neki is álltam a lesikálásnak - amitől mondanom sem kell, még pirosabb lett a bőröm. Mission failed. Rá is kerestem erre a termékre, mert nem hittem el, hogy ennek így kell kinéznie, és jól sejtettem: a gyártónál van a bibi. Legalábbis egy német blogon olvastam, hogy ugyanez volt a leányzó problémája, a Catrice pedig azt válaszolta, hogy nem így kellene kinéznie a terméknek, és, hogy valamilyen hiba volt a gyártás során, ezért a sok glitter. Ezzel sajnos nem igazán vagyok kisegítve, de ti tanuljatok a káromon, és ajánlom, hogy még várjatok a megvételével vagy inkább úgy ahogy van, kerüljétek, ki tudja hozzánk milyen verziók érkeznek és vajon mikor ürül ki a hibás áru a polcokról. Persze így a kedvem is elment a termék rendes kipróbálásától, pedig úgy láttam, hogy a pirosságon nagyon is segített és egy könnyed, majdhogynem hidratáló krémről van szó, úgyhogy ezért is nagy szívfájdalmam ez a hiba. Még lehet, hogy visszanézek rá, vagy nem tudom, leszűröm. :-)

7 comments :

 1. A Catrice primert én is nézegettem.Megörültem,hogy parabén mentes, de szerencsére előtte utána olvasgattam egy kicsit és mindenhol azt olvastam amit te is írtál, nagy szemű, sok csillámmal van tele az egész, így lemondtam róla.. :( Remélem kiküszöbölik a hibát,mert a hatásával a csillámokon kívül mindegyik vélemény elégedett volt amit olvastam.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Amúgy jó lenne tényleg, de a csillámok nagyon zavaróak. Kíváncsi leszek, hogy lesz-e változás ezzel kapcsolatban, vagy csak szép csendben eltűnik a következő szortimentfrissítéskor.

   Delete
 2. A Paese milyen pici, velem mindig ez van bakker...na de az jó ,hogy lassan fogy :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Csalóka a méret, mert a Paese is 15 ml és a P2 is. A Catrice a duplája, az igaz, pedig nem tűnik duplának így ránézésre, és mivel az folyékonyabb, így abból szerintem több is kell, míg a Paeséből elég egy borsószemnyi.

   Delete
 3. A Catrice-t pont a napokban nézegettem, nyomtan egy kis tesztert a kézfejemre, hát, elborzadtam :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Szinte látom magam előtt az elborzadást. :D Amikor én néztem, a teszter teljesen oké volt, vagy legalábbis nekem nem tűnt fel semmi csillám. :(

   Delete
 4. Nekem megvan a catrice primer ha viszel rá egy réteg alapozót akkor már nem csillog :) én legalábbis smink alá rakom, nekem szuperál!

  ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!