Catrice homoklakkok: Royal REDding + Oyster & Champagne


Amennyire vártam a Catrice homoklakkjait, annyira csodálkoztam, hogy csak most rukkoltak elő velük. Nem is értettem, hogy ha az essence-nél már jóval korábban feltűnt ez a típus, trendkiadásokban és állandó kollekciókban is, akkor a tesómárka miért halogatja a dolgot.
De aztán idén eljött az ő idejük is, úgyhogy a homolakkra éhes énem csüngött a promóképeken és nagyon nagyon várta azt a napot, amikor élőben is láthatja őket. Hát eljött, méghozzá január végén, mind a hat színt sikerült szemügyre vennem.
Az mondjuk az első pillanatban teljesen letaglózott, hogy drágábbak a sima lakkoknál...ilyen későn kiadni őket és még drágábban is?! Ez már majdnem a pofátlanság kategória. Talán az vígasztalhat valamelyest, hogy legalább újabb színeket hoztak, nem azt, ami eddig is volt már millió helyen. Bár ez is egy érdekes kérdés, mert a rózsaszín-arany Call me Princess most már nem egy márkánál van jelen (Moyra, Golden Rose, Barry M) és az Oyster & Champagne is erőteljesen emlékeztet valamire és lehet, hogy ha kicsit jobban beleásnám magam, akkor bizony mindet tudnám helyettesíteni valamivel... A borsos ár miatt végülis kettőt hoztam el, mert mindkettő olyan, amim még nincs, na meg a teli pult előtt állva az ember megrészegedik az örömtől egy kicsit. :-)


Royal REDding - Végre egy piros homoklakk! Eddig csak egy bordó Golden Rose-om volt, ráadásul az is matt, úgyhogy jöhetett a piros csillogás. A lakk pink tónusú piros, amiben elszórtan van némi piros glitter. Két rétegben elég is volt a fedése, bár lehetne több a glitter felkenéskor - ez a lakk megintcsak az üvegben néz ki a legjobban... A tartóssága annyira nem győzött meg, már másnapra lepattant pár helyen, úgy, hogy nem is csináltam semmi különöset. Egy homoklakktól azért ez nagyon rossz pont.Oyster & Champagne - A képek alapján ezt vártam a legjobban. Bár ez is rózsaszínesnek néz ki, bíztam abban, hogy inkább az arany lesz túlsúlyban, és számomra is elfogadhatóan minimális rózsaszín komponens lesz benne. Ez be is jött, szerencsére, úgyhogy a színnel nincs gondom: sok arany, kevés rózsaszín mikroglitter és néhány nagyobb rózsaszín glitter. Amivel viszont gondom van: ez, kérem, nem homoklakk. Legalábbis nem a szó eddigi értelmében vett verzió, mert bár olyasmi lesz a végeredmény, mégsem nevezném annak, inkább egy sima glitteres lakknak. Kapásból az első réteg fedése harmatgyenge, és még három rétegnél is látszódnak a körömvonalak. Még a legolcsóbb, "leggagyibb" homolakk is teljesen fed max két rétegben... A száradás is hosszadalmasabb, főleg így a három réteggel.
Maga a lakk mondjuk gyönyörű, különleges és elegáns, engem teljesen az a-england She Walkes in Beauty lakkjára emlékeztet. Azt biztosan nem vettem volna meg, de azért mindig megnézegettem, mert olyan szép az üvegben. Valószínűleg ez nem tökéletes dupe, a képeken mintha az sokkal rózsásabb lenne, és szerintem a nagyobb glitterből is több van benne. Mondjuk nekem ez tökéletesen megfelel, mert így jobban tetszik, na de a minőséggel megint gondjaim vannak. Az viszont pozitív, hogy ez nem kezdett el pattogni, de a felkenés hibáit ez nem semlegesíti teljesen.


A többi lakk is csodás amúgy, csak nem igazán az én színvilágom egyik sem. Még a Stardust tetszett volna, de ahhoz hasonlóm végülis van, és mivel drágállom őket, így maradt a polcon. Összességében nem dobtam hátast az új Catrice lakkoktól (a sima és a homoklakkokra is értendő), valahogy mindegyikre igaz, hogy az üvegben szenzációsak, de felkenve már közel sem olyan csodásak, amilyennek vártam őket és a minőségük sem az igazi. Kár, mert a márka amúgy a kedvencem, és erősnek tűnik lakkban is, de az igazság az, hogy számos más márka simán lekörözi ilyen téren.

33 comments :

 1. Mind a kettő nagyon tetszik, de mivel piros homoklakkom van így az Oyster & Champagne-t fogadnám el leginkább! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Megértem, amúgy is az a szebb. :)

   Delete
 2. Én a PLUMdogMillionaire-t vettem meg és a holnapi posztba nagyon nagyon nagyon hasonló gondolatokat fogalmaztam meg róla én is. -_- #folytatásakövetkezik

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kíváncsi leszek, bár asszem sejtem mi lesz a vége...:/

   Delete
 3. Azta. A piros valami elképesztő, de másik se kutya...kár, hogy gond van velük :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Igen, pedig olyan jók is lehetnének! :(

   Delete
 4. Éppen ezt akartam mondani, megírtam én is a PLUMdog Millionaire posztot és nagyon nagyon hasonló a helyzet. Annyira kiábrándító :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olvastam. :( Asszem akkor járunk legjobban, ha a körömlakkot a Naillandre bízzuk.

   Delete
 5. Nálam is van poszt a PLUMdogMillionare-ről, és sajnos elégedetlen:( Főleg a Catricetől sokkal-sokkal többet vártam.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sajnálom, szomorú vagyok a kedvenc márkámért. :(

   Delete
 6. Eddig nem sok jót írnak ezekről a homolakkokról :/ Nekem mondjuk a színek se tetszenek annyira. Egyébként az essence homoklakkjai sem az igaziak, bár az írásod alapján, mégis jobbak :/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nem, valóban az essence sem jobb. A szürke van meg nekem, de nem az igazi az sem. Pedig azt hittem, hogy ez egy mennyire egyszerű formula, mert kb minden cég lakkjai tök ugyanolyanok minőségre is..Lehet, hogy az essence után számíthattam volna arra, hogy a Catrice sem lesz jobb?

   Delete
 7. Jé, nekem egészen idáig nem esett le, hogy a Call me Princess Moyra, Golden Rose stb. hasonmás lehet!

  Én a lilában csalódtam kicsit, a Royal REDding viszont szerelem. Nekem három három rétegben már egyáltalán nem pinkes, hanem gyönyörű piros és szerencsére a csillámok sem tűntek el belőle, mint mondjuk a CG Ruby pumps-ból. Viszont én is úgy gondolom, hogy nem úgy viselkednek, mint a többi márka homoklakkjai, nem olyan érdesek és (szerencsére) nem is fakulnak ki. Bár fedésügyi-problémáim nekem már Golden Rose és Lovely sand lakkokkal is voltak.

  A tartósságot tekintve is vegyesek a tapasztalataim, a lila nem bírta túl sokáig (bár még így is tovább húzta, mint az IsaDora Emerald Crush, én annak a nem-tartósságát éreztem már szinte arcátlannak), a pirossal viszont nincs gondom, harmadik napja van a körmömön és még mindig makulátlan.

  Ez most kicsit hosszú lett, bocsánat. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Na majd egyszer nekiveselkedek a három rétegnek is, bár szerintem élőben ennyire nem látszott pinknek, itt is inkább a szürke időjárás és a hideg fény az oka.
   Nekem a C&O volt pár napig rajtam, és semmi nem történt vele, pedig nem kíméletem. Igaz a szín is olyan, hogy kedvesen elrejti az ilyen kis hibát, de tüzetesen átnéztem a körömvégeket és semmi.
   Nekem a Rimmel Aurora szokta azt csinálni, hogy pár napig meg sem mozdul, aztán egyszer csak BUMM egyszerre adja meg magát egy csomó körmömön és középről pattog le. WTF? :D

   Delete
 8. :( Szomorúan olvastam amit írtál. :( Pedig nagyon szépek. A piros képek alapján hasonlít az Essence homoklakkjához. Legalábbis én úgy, bár lehet fel kéne vennem a szemüvegem. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Elképzelhető, bár úgy rémlik, hogy az nem volt ennyire csillámos. Végülis jó, hogy inkább ezt vettem meg, nekem a piros csillogjon! :)

   Delete
 9. A She walks in beauty pontosan ilyen, ahogyan írtad: sokkal rózsásabb és több benne a nagyméretű glitter - a Catrice egy nude hasonmása így a képek alapján. Az ára ellenére én az A-England lakkra szavazok, örök és egyedi darab - mondom ezt persze úgy, hogy ajcsiba vettem DjKatyBeauty-nak és nekem nincs a gyűjteményemben :D Nem is baj, mert a készletembe egyenlőre nem engedek be ilyen kis finom, visszafogott, nőcis lakkokat :)
  Hjajj, a lilát de szerettem volna ebből a Catrice kollekcióból, de nem egy helyen olvastam a gyenguszka teljesítményéről, így kénytelen voltam lemondani róla, mehh :(
  Pusza: Reni

  ReplyDelete
  Replies
  1. Akkor jól gondoltam. :-)
   Szerintem a Flormar Passionate Dots lilájával jobban jársz, az hibátlan! Persze, ha találsz még..

   Delete
  2. Nos, Reni már meg is írta, de akkor itt a link is:
   http://djkatybeauty.blogspot.hu/2014/01/parbaj-england-she-walks-in-beauty-vs.html

   viszont én másnak látom ezt a Catrice-t, vagy csak nem akarom elfogadni, hogy még az egyetlen nekem tetsző sem olyan különleges ebből a kollekcióból...

   Delete
 10. alig vártam ezt a pirosat, hogy hátha ez már nem pinkes beütésű lesz. és de! így már nem sajnálom annyira, hogy ilyen rossz minőséget sikerült összedobniuk...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lesz még jobb piros, bízzunk benne! :-)

   Delete
 11. Nagyon vártam a Catrice homoklakkjait, de eddig több negatívot olbastam róluk. Az ár növekedésévél meg a tartósság is romlott? Ejj, Catrice, tőled nem ezt szoktuk meg!! :(
  A lakkok ezek ellenére tetszenek, a piros nagy dögös, a O&C pedig tényleg egy kicsit She Walks In Beauty. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hát nagyon nem ezt szoktuk meg. Bár a lakkok között eddig is volt néhány, ami gyengébben teljesített.

   Delete
 12. Köszi a cikket, megkíméltél a csalódástól. Eleve nem tetszik, hogy drágább, de hogy a világosnál még a körömvég is átlátszik, na neeee. A fotókon szép, de nálam ami lakk nem bírja 3 napig, az max. lábkörömre jó nyáron.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hát ha ez vígasztal, a többi hasonló szín sem fed maradéktalanul :)

   Delete
 13. Na most megnéztem megint, és lehet megveszem majd az O&C-t, nude alapon biztos kevésbé macerás. Olyan szép! Mondjuk jól jönne valami akció hozzá, mert az ára akkor is pofátlan...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Szokott lenni a Rossmannban 25% kedvezmény, azt érdemes kivárni. Nude alapon szép lehet valóban, de én aranyon is el tudom képzelni, hiszen ugye ez is az lenne.

   Delete
 14. Óóó, pedig kívülről mennyire szépek :/

  ReplyDelete
 15. Első GR lakkra, második A England lakkra hasonlít, azt hittem nagyobb lesz a "hű", ha meglátom őket, de nem :( azért majd meglesem élőben is az összeset, de szerintem azt, amit rájuk költenék inkább félrerakom GR-ra!

  ReplyDelete
 16. Kissé drága de a mágikus, varázslatos hatásért belefér egyszer a keretbe, szerintem, bár ami igaz, igaz, valóban drága sajnos.

  ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!