Helia-D BB krém vs. Missha Perfect Cover BB krém

E-mailben jött egy kérdés, ami azt firtatta, hogy mennyire hasonlít a Missha Perfect Covert a Helia-D BB krémjéhez. Így aztán egy gyors kép erejéig össze is vetettem a kettőt:


Azon kívül, hogy a MPC-t imádom, míg a Helia-D-t nem, számos egyéb különbség is van köztük. Az első, és legszembetűnőbb, az az alaptónus, ugyanis míg a Missháról köztudott, hogy mennyire rózsaszínes, addig a Helia-D kifejezetten sárgás tónusú - az én bőrömön legalábbis elég jól kijön ez a különbség.


Egy kicsit jobban eldolgozva már talán nincs is akkora különbség közöttük, sőt néha jól is jött, hogy ennyire sárgás a Helia-D, mert jobban kiegyenlíti az arcom rózsásabb részeit. Persze a Misshától sem lesz rózsaszínű az arcom, szóval ilyen téren sem panaszkodom rá.
Ami nekem a lényegi különbség, és amiért a Misshát jobban is kedvelem, az az eldolgozhatóság. Erről már számtalanszor írtam a Helia-D kapcsán, hogy mennyire nehézkes szépen felvinni, mert egy pillanat alatt összeáll, és morzsálódik, és minden szörnyűség. Nos, a Perfect Covernél semmi ilyesmi nincs. Én legjobban kézzel szeretem felvinni, és alaposan a bőrbe dolgozni. Ugyanis szerintem a BB krémeket pontosan úgy kell kezelni, mint egy szimpla hidratálót, amit ugye szintén nem csak a bőrfelületen hagyunk, hanem alaposan eldolgozzuk, belesimogatjuk a bőrbe. A BB krémnek annyi előnye van, hogy egy szép fedést is kialakíthatunk így vele, de ne az alapozókhoz hasonlítsuk, mert teljesen más.
Apropó most (számomra) új BB krémeket próbálgatok, eddig vannak köztük nagyon is ígéretesek, ha szeretnétek akkor írok a tapasztalataimról, bár csak minták alapján okosodtam egyelőre.

Addig is, mi a véleményetek? Missha vagy Helia-D?

4 comments :

 1. Kár, hogy ilyen nehéz eldolgozni, különben pl. nekem pont jó lenne, úgy látom eléggé világos is, sárga is.

  Az új bb krémekre is kíváncsi vagyok, amiket kipróbáltál mostanában. Nem baj az, ha csak mintád volt, abból is le lehet szűrni a lényeg nagyrészét (szín, fedés stb) :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. A legtöbből ráadásul van vagy 5 mintám, és 1 nekem 3-4 használatra is elég. Az már majdnem egy negyed tubus, nem? :D

   Delete
 2. Köszönöm még egyszer! Nagyon sokat segítettél, már le is adtam a rendelést ;-)

  A többi bb-ről is jöhet a teszt!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Örülük, írd meg, hogy beválik-e :)

   Delete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!