C vitamin a The Body Shopból


Már említettem, hogy a TBS arcápolási termékei közül nagyon keveset próbáltam, így gondoltam, ideje lenne kicsit jobban megismerkedni velük. Első körben a C vitaminos család nyerte el a tetszésemet, ez tűnt a leginkább az én bőrömre valónak plusz isteni citrusos illata van mindegyik tagjának, szerintem ez is sokat nyomott a latba. Így ismeretlenül persze nem akartam nagyobb összeget költeni, így a két legérdekesebb krémből kértem mintát. Mindkettőnél linkeltem a Krémmániás adatlapot, az összetevőket ott tudjátok megnézni.

Egyikük a Mikrodermabráziós radír, ami annyiban más, mint a sima verzió, hogy gránátkőőrleményt tartalmaz. Tehát effektíve murvával radírozunk? Végülis...Nem véletlenül a heti egyszeri használatot ajánlják. A gránát szerencsére nagyon nagyon finomra, szinte homokszerűre van őrölve és ezt keverték egy elég nehéz és sűrű krémbe. És amikor azt írom, hogy sűrű, akkor azt képzeljétek el, ahogy a krém megáll a tégelyben és meg sem mozdul. Elsőre úgy tűnik, hogy alig van benne radírozó szemcse, de aztán egy alaposabb arcmasszázs közben már nagyon is érezni, hogy ez bizony dugig van gránáttal és szinte már zsibbasztóan radíroz - szóval tényleg ajánlatos a ritka használat, sőt én érzékenyebb arcra annyira nem is javasolnám. A bőröm nagyon nagyon sima lesz utána, lecsiszolt érzetű - ilyen lehet a mikrodermabrázió? Ennek ellenére a hámló bőrrel nem mindenhol tudott megbírkózni, mintha a nagyobb falatokat már nem tudná bevenni. A krém  mégis tetszik, egy-egy nagyobb radírozásra őt vetném be hosszú távon is akár. Ráadásul alig kell belőle egy pici, ez a kis minta is kibírt egy 5-6 alkalmat. Viszont az árát még így is sokallom, mert a radírozáson kívül nem nyújt mást, bőven kell utána a hidratáló is.A másik termék a Vitamin C Skin Boost névre hallgat és szérumként árulják. Ez egy kicsit megtévesztő, ugyanis ez nem egy szérum, hanem egy primer. Azért nagyon nem mindegy. A szérum ugyanis egy felturbózott hidratáló krém, tele csupa jótékony anyaggal, amik táplálják a bőrt. Ezzel szemben a Skin Boost első négy összetevője szilikon, így igencsak meglepődtem, amikor a felkenéskor nem a bőrbe szívódott be a krém, hanem szépen megállt a felszínen, és a bőröm sikamlósan selymes lett a sok szilikontól. Oké nem gond, de nagyon nem erre számítottam, én a Skin Boost névről teljesen másra asszociáltam - reméltem, hogy egy jó kis világosító vagy antioxidánsos krémet próbálhatok ki. Fail. Főleg, hogy nem is a sminkek között kell keresni, hanem az arcápolásnál. Ráadásul nappalra és éjszakára is ajánlják, ami egy szérumnál mondjuk helytálló lenne, de ennyi szilikont én nem szívesen kennék éjjelre a bőrömre. Szerintem ez így elég megtévesztő, de ők tudják (az angol honlapon egyébként sehol sem szerepel a szérum szó, egyszerűen skin revivernek hívják). 
A citrusos illat itt is csodás, bár az illatanyag igen előkelő helyen szerepel az összetevők között, ami sokaknak bántó lehet és ahogy létezik pl mellékíz, én itt egy mellékillatot érzek, amit nem tudok hova tenni, sajnos elég mű. Ahhoz képest, hogy szérumként aposztrofált, én nem sok valóban hatékony összetevőt látok benne, maximum a brazil dió olajat sorolhatjuk ide, illetve persze C vitamin is van benne.
De rendben, nézzük akkor, hogy primerként mit tud.


Az állaga közepesen folyós, jól eloszlatható, és a sárgás krémben rengeteg fényvisszaverő pigment található, ezek adják a ragyogást. Selymesen sikamlóssá teszi a bőrt, de körülbelül ennyi sajnos. Nem dobtam hátast attól, hogy milyen egyenletes lett a bőröm, mert nem lett az. Érzésre talán, de kinézetre semmiképp max egy kicsit ragyogóbb. Direkt készítettem ijesztően közeli képeket is a bőrömről, de én érdemi különbséget nem látok az előtte-utána állapot között.


Mivel ennyire ránagyítottam, így persze látszik, hogy van egy kis eltérés a kettő között, de azért bőven maradt látható pórus a használata után is. Ez így nálam egy kettest ér, van ennél sokkal jobb primerem. Viszont a megtévesztő szérumozás miatt mérges vagyok, szóval ez bizony egy nagy karó, majd' 5000 Ft-ot semmiképp nem ér.

Nem mondanám, hogy a C Vitaminos család eddig meggyőzött volna, bár a radírra nincs különösebb panaszom. Valakinek van esetleg tapasztalata C vitamin ügyben? Bevált valami ebből a vonalból?

6 comments :

 1. az arcpermetet próbáltam már párszor (az egyik barátnőmnek volt), de nem éreztem nélkülözhetetlen terméknek (ahogy az e vitamonos permetet sem, ezzel rendelkezem is).

  sajnálom, h ez a termékcsalád nem vált be neked, de jó, h csak mintát próbáltál. és hurrá, nekem már nem kell. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Igen,végülis ez a pozitívum, éljen a TBS mintakérő lehetősége! :-)

   Delete
 2. én a C vitaminos hidratáló krémmel (van ilyen, v ez a szérum-primer micsoda volt az?) talákoztam TBS sminkelésen, hát mit ne mondjak nem győzött meg. :/ Az E-vitaminra már nem is vagyok kíváncsi ha a C ilyen... Brr.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Van elvileg hidratálókrém is, ami erősen lepontozott a honlapon, elképzelhető, hogy az volt. Most nézem a Krémmánián: erre a hidratálóra rá van írva, hogy tartósítószermentes, de azért ötféle parabént beletettek biztos, ami biztos.

   Delete
 3. Próbáld ki a Pangea Organics termékeket. Teljesen natúr összetevőket tartalmaz és bio(ami nálam nem fő szempont). Nem olcsóak, de kevés mennyiséget kell belőlük használni és nagyon hatásosak voltak az én pórusos, aknés, zsíros bőrömre. Van egy travel size csomaguk is kipróbálásra.

  ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!