Újévi szépség-fogadalmak


Hogy mit tervezek 2013-ra? Nem szoktam nagyon fogadkozni, így csak jobb híján adtam ezt a bejegyzésem címének. Ha nem tudom betartani őket, akkor sincs világvége, akkor máshogy alakulnak a dolgok, a lényeg úgyis az, hogy boldogok legyünk. Szóval céljaim az új évben:

- interaktívabbnak lenni - Ez blog szempontból is hasznos lenne, de az élet más területeire is vonatkozik: jobban nyitni mások felé, több kommentet írni másoknál, jelen lenni mindenféle platformon és nem csak mint néző, hanem aktív résztvevőként. Ez talán a legnagyobb kihívás.

- több vizet inni - Ha semmi mást nem tartok be, csak ezt, már egy jó év lesz! Nagyon fontos! 

- mindennap más sminkterméket használni - Sajnos hajlamos vagyok elölhagyni, és hetekig leragadni egy dolognál. Ez egyrészt unalmas, mert nincs benne semmi kihívás, másrészt pedig a többi sminkcuccom sír értem, hogy őket is használjam.

- szervezettebben fotózni/írni - Ugyan mostanában a fény az úr, és egy nap csak pár óra áll rendelkezésre a fotózáshoz, de jó lenne némileg előre tervezni a bejegyzéseket, és aszerint csoportosítani a fotózást is.  Ezt tavaly néha sikerült is megvalósítani, de idén nagyon tudatosan kell erre készülnöm. Emellett a már kész fotókat is jó lenne használni, és bejegyzést írni azokról a termékekről, amik legalább megérték az érintetlen állapotban megörökítést.

- több és többféle sminket készíteni - Ha már a változatosság meglesz a termékeknél, akkor  ez is menni fog. Jó lenne kilépni kicsit a komfort-zónámból, és kifejezetten a blogra is sminkelni. 

- több nail art - A tavalyi körmös kihívások során jöttem rá, hogy tulajdonképpen imádok ezzel bíbelődni. Oké, nem vagyok olyan profi és precíz, mint mondjuk Ingrid, de azt hiszem van hozzá affinitásom, így érdemes lenne kamatoztatni ezt is, ha már egyszer van hozzá egy csomó eszközöm is.

- angolul is írni a blogot - A másik legnagyobb kihívás, mert néha épp elég magyarul is megírni egy-egy hosszabb bejegyzést. Elég sokszor átolvasok mindent a publikálás előtt, mert szeretek magyarosan és választékosan fogalmazni. Olyan nagy csalódás, amikor egy alapvetően jó bejegyzést agyoncsap a pongyola megfogalmazás, vagy az össze-vissza odavetett szavak. Szóval az angol emellé még egy nagy falat lesz, de úgy érzem szükséges az előrelépéshez és a blog fejlődéséhez.

- Project 365 in 2013 - Mennyi ilyet kezdtem már el, te jó ég...pár hónapnál tovább sosem tartott. De most elszánt vagyok! Idén csak meglesz az a 365 kép. Gondolkodtam, hogy talán könnyebb lenne valamilyen tematikát tartani, de azt hiszem inkább az ellenkezőjét érném el, és megnehezíteném a dolgomat. Így maradnak a random képek, persze sok lesz a beauty, de igyekszem olyan képeket készíteni, amiket amúgy nem tennék ki a blogra. 

- elolvasni Paula Begoun könyveit - Szeretnék idén méginkább elmélyülni az összetevők tanulmányozásában, mi mire jó, miért hasznos vagy káros, és Paula könyvei remek kiindulópontok lesznek ehhez. A The Original Beauty Bible lesz az első, már belelapoztam, és nehezen tettem le.

És végül a legfontosabb: nem görcsölni semmin, lazán és lelkesedéssel írni, nem más blogokhoz hasoníltani az enyémet, hanem egyszerűen élvezni ezt a szuper hobbit. :-) Ez lesz az idei mantrám!

11 comments :

 1. jó kis fogadalmak! A hajas bejegyzéseket se hanyagold, mert én így találtam rád, azóta hű követőd lettem:) Sok sikert 2013-hoz!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszönöm! Ennek nagyon örülök, és persze lesznek még, egészen addig, amíg nincs meg az álomhaj :)

   Delete
 2. Angolul én is szeretnék írni. Van 1-2 lefordított bejegyzésem is, de sosem teszem ki, mert a posztok túl hosszúak lennének úgy. Idén talán több szerencsém lesz az ilyesmivel. Amúgy nagyon jó tervek, hajrá! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Én úgy döntöttem, hogy nem érdekel, ha hosszabb a poszt. Ha egy külföldi idejön, és megnézi a blogomat a Google Translate-tel, akkor tuti nem ért egy kukkot sem. Ezt pedig ki kell küszöbölni!

   Delete
 3. Imádom a régi sminkjeidet, idén nagyon hiányoltam a blogról. Mindig olyan harmonikusak, jó volt nézni őket. Nagyok sok sikert 2013-ban!
  Manna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszönöm Manna! Több időt fogok erre fordítani, ez biztos :)

   Delete
 4. Nagyon jó kis fogadalmak, sok sikert kívánok, hogy mindent sikerüljön megvalósítanod! :) Szerintem tényleg nem éri meg azon görcsölni, hogy más blogokhoz hasonlítod magad. Anno nekem te voltál az első blog, akit elkezdtem olvasni és a lelkesedésem azóta is töretlen! A hennás posztjaid pedig nagyon sokat segítettetek! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszönöm szépen! Tényleg én voltam az első? Nahát! Ez tök jó :-)

   Delete
 5. éljen-éljen-éljen! és hajrá! :D
  (túl patetikusra sikeredtek a lelkesítő soraim, így inkább töröltem és csak azt jelzem, h nagyon örülök a terveknek és drukkolok bárminemű megvalósuláshoz! :))

  ReplyDelete
 6. Nagyon jó elhatározások, sok sikert a megvalósításukhoz! :)

  ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!