Rimmel - Kate Moss

Kate Moss már elég régóta a Rimmel arca, ezért tavaly két rúzskollekció is született, amihez a nevét adta. Mindkét kollekció a Lasting Finish családba tartozik, csak míg az elsőt fényesebb színek alkották, addig a második már csak matt színeket tartalmazott. Szerintem zseniálisak a rúzsok egytől-egyig, ha most kezdeném építeni a kollekciómat, akkor csak ezeket venném, mert kiemelkedő minőséget képviselnek, és az áruk sem vészes (ráadásul sokszor akciósan is kifoghatjuk őket). Nekem két ilyen rúzsom is van, mindkét verzióból egy-egy. Mivel a matt rúzsok csak késő ősszel kerültek a boltokba, így ezt én is csak nemrég szereztem be. A 105-ös szín tetszett meg legjobban, de gyönyörű pirosakat és rózsaszíneket is találunk közöttük - előbbiből már túl sok van itthon, utóbbit viszont nem annyira kedvelem, így erre a nude színre esett a választás. Igazi my lips but better, rózsaszínes-barnás hússzín, hétköznapra tökéletes. Nagyon könnyű feltenni, krémes és szuper gyümölcsös illata van, egyáltalán nem a matt rúzsok állagára emlékeztet. Pár órát ki is bírt a helyén, de nem ez életem legtartósabb rúzsa, hajlamos egy picit mászkálni. Sajnos a matt hatásnak megfelelően egy kicsit szárít is viselés közben, és az ajkak redőibe is hajlamos beleülni, de van ennél gyengébb matt rúzsom is, szóval nem vészes. Egy könnyű szájfénnyel, vagy ajakbalzsammal pedig orvosolható is a probléma.


Igazából eléggé hasonlít a másik Kate rúzsomhoz, az egekig magasztalt, 2012 kedvenc rúzsa 08-ashoz, bár az egy hangyányit mályvásabb és mélyebb szín, és persze krémesebb, fényesebb is. 
Nagyon ajánlom ezeket a rúzsokat igazából mindenkinek, de főleg azoknak lehetnek hasznosak, akik most kezdenek barátkozni a rúzsokkal - ezek remek kiindulási alapok.


English: Rimmel's face Kate Moss has launched two lipstick collection last year with her name on it. Both belong to the Lasting Finish family, though the second collection with the red package has a matte, velvety finish. These lipsticks are extremely good quality especially for the price. The latest addition to my collection is no. 105 from the matte lipsticks, and I've previously had 08 from the original collection (which is a massive favorite of mine!). Although there are gorgeous reds and pinks among the colors, I already have too much of those so I preferred a nude color this time - because you can never have enough nudes, right?

No. 105 is a muted pink-brown flesh color, a perfect my lips but better. It  has a fruity scent, and it's very easy to apply: glides on smoothly and evenly. Unfortunately it is a bit drying, and not very long lasting, it tends to smudge easily which I haven't really experienced with matte lipsticks. Usually it stays on for a couple of hours, so I'm not complaining, it's still a nice formula.
The color is very similar to no. 08, but the latter is more mauve and deeper, and due to the different finish, it's creamier and more shiny. 
I recommend these colors to everyone, they're perfect for everyday wear and could be a nice introduction to wearing lipstick.

14 comments :

 1. Én is nagyon szeretem ezeket a rúzsokat. Ár-érték arányban kiválóak, mostanában szinte nem is használok mást, csak őket. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Én rúzs-stopon vagyok, amúgy venném ezerrel őket :)

   Delete
 2. Nekem is van, igaz csak egy :) Nagyon szép mind akét szín, nem is tudom melyik tetszik jobban, igazából mind a kettőt elfogadnám :D Itt mindig drágábbak a drogériás termékek, mint otthon (na jó, általában), szóval remélem lesz majd valami akció, mert pár szín nagyon tetszik ebből a kollekcióból is :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tényleg? Pedig azt hinné az ember, hogy legalább a kozmetikumok olcsóbbak, vagy jobbak az akciók.

   Delete
 3. Those colors are absolutely wonderful on you! I really like them!

  ReplyDelete
 4. Wááá! Te hol vetted a matt rúzst? Nyitott szemmel járok a boltokban, de sehol sem találkoztam még össze velük... :S

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hú már nem emlékszem, Árkádban talán, de azóta is kb mindig le van fosztva az állvány. Teszterek vannak, szóval azokat keresd. Én eddig csak külön displayen láttam néhány körömlakkal együtt

   Delete
  2. Rendben, azért köszönöm. :)
   Csakmert sem Müllerben, sem DM-ben nem láttam már. Majd Rossmannban is körbenézek...

   Delete
  3. Én is csak Rossmannban láttam, semelyik másik drogériában nem, úgyhogy mindenképp nézd meg! :)

   Delete
  4. Köszönöm a tippet, sikerült beszerezni nekem is ezt a rúzst! :) Tényleg jó!

   Delete
  5. De jó! Örülök, ha tetszik :)

   Delete
 5. Én is nagyon megszerettem a Kate Moss rúzsokat! Habár az abszolút kedvencem egy sima Rimmel nude rúzs, az Undressed! :)

  ReplyDelete
 6. Jé, nekem is ugyanezek a rúzsok vannak meg ebből a kollekcióból, plusz még a 01-es vörös.
  Nekem a 105 abszolút nem jött be, nem olyan szépen kenhető, kevésbé tartós, de legalább baromira szárít... :S Nem szívesen használom.
  A másik kettő szerintem sokkal jobb minőség, azokkal nincs ilyen bajom. Illetve a 08-as jobban is illik hozzám, mint a 105-ös.
  Fura, nem gondoltam, hogy ekkora lesz a különbség a fekete meg a piros tokos széria közt.

  ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!