Inspiráció - Karácsonyi kihívás 4.

A mai kihívás úgy szólt, hogy a kedvenc karácsonyi könyv, mese vagy film alapján kellett valamit készítenünk. Karácsonyi meséket nem nagyon ismerek, könyveket sem, a filmeknél pedig csupa olyasmi jött szóba, amit nagyon nehezen tudnék megalkotni (Reszkessetek betörők, Love Actually stb.). Így léptem egy merészet (remélem a kihívók nem bánják)  és a zenét is idevettem, így a kedvenc karácsonyi énekemből inspirálódtam, ami nem más, mint a 12 days of Christmas. Mindig is ez volt a legnagyobb kedvencem, olyan aranyosan építkezik, meg számolgat vissza karácsonyig (vagy vízkeresztig) a szöveg. Mivel nincs 12 ujjam, így most csak a történet elejét mesélem el, vagyis az 1-5-ig tartó napokat festettem meg. Szöges ellentéte lett ez a manikűr az eddigi minimál stílusnak, de nem bánom, mert alig tudtam levenni róla a szememet. Már csak azért is örültem, hogy ezt a témát választottam, mert így egy csomó madarat festegethettem. :-)


Lakklista most nincs, ha valamire nagyon kíváncsiak vagytok, akkor kikeresem, illetve egy részük látszik a tegnapelőtti rumlis képen is. Viszont kárpótlásul lefotóztam egyesével is a körmöket:

On the first day oh Christmas my true love sent to me a partridge in a pear tree.

On the second day of Christmas my true love sent to me two turtle doves...

On the third day of Christmas my true love sent to me three French hens. 

On the fourth day of Christmas my true love sent to me four calling birds.

On the fifth day of Christmas my true love sent to me five golden rings.

Azért nem vagyok maradéktalanul elégedett, mert a negyedik nap madarai kicsit denevéresre sikeredtek, illetve az öt gyűrűt is másmilyennek képzeltem el. De az első három nap nagyon jól sikerült, ezeket más köntösben is szívesen megfesteném újra.

Nézzétek meg a többiek munkáit is!


17 comments :

 1. Szerintem nagyon jó lett, és kihívás volt magamnak, hgoy vajon lejjebb görgetés nélkül eszembe jut-e mind :-D

  ReplyDelete
 2. A második napon levő two turtle doves-t elírtad a magyarázatban, de persze látszik, hogy 2 galamb van a képen - nem mellesleg iszonyú jól kivitelezve. Hogy a fenébe tudtad kétszer is ilyen szépre megcsinálni?! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszi, javítottam! :) Amúgy nyomdával nem nehéz ugyanolyanokat festeni ;)

   Delete
  2. Áhááá, cseles :D Milyen nyomda? Barátnőm madármániás, úgyhogy vennék egyet neki karácsonyra, ha nem beszerezhetetlen így last minute. :)

   Delete
  3. Az Essence-nél keresd, kb 500 Ft :) Biztos nagy sikert fog aratni!

   Delete
  4. Ohh, szuper, imádni fogja!!! :D

   Delete
 3. Nagyon kreatív, nekem sose jutott volna eszembe ilyesmi :) És mellesleg klasszul meg is valósítottad :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszönöm! :) Tanulás helyett állati kreatív tudok lenni :D

   Delete
 4. Igazán kreatív ötlet! :)

  ReplyDelete
 5. Én egyáltalán nem bánom! ;) Nagyon jól sikerült! Én nem ismerem ezt a dalt, de mindjárt utánanézek a dolognak, mert a körmeid alapján nagyon megtetszett. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Akkor jó, köszönöm! :) Nem ismered??? Remélem azóta már meghallgattad, én minden decemberben végigéneklem párszor a számtógépnek, annyira szeretem. Sajnos a környezetemben nem nagy siker, mert a régi-régi angolórákat juttatja eszünkbe.

   Delete
 6. Jaj de jó! :D Utoljára talán általános suliban hallottam ezt a dalt, de akkor úgy belénk verték, hogy még most is kb emlékszem az egészre. Nagyon ötletes lett a téma. =)

  ReplyDelete
 7. Nagyon jó lett, különösen a hüvelykujjadon lévő madár tetszik, oltári aranyos :))

  ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!