Kirándulás - Bécs


A múlt hétvégén Bécsben jártunk, csak egy kis rövid kirándulást tettünk vonattal. Nem volt semmi cél, csak városnézés, vásárolgatás, lazulás. Végre eljutottam olyan helyekre, ahova még soha, úgy örülök! Egyik ilyen volt a Hunderwasser ház, ahova már legalább 5 éve el akarok menni, de egyszerűen sosem volt rá alkalom eddig. De most! Első volt a listán. :) Sajnos rengeteg tursita volt a környéken, így nem nagyon sikerült értelmesen fotózkodni, de a lényeget, a házat megörökítettem azért.


Mivel a kedvenc stílusirányzatom a szecesszió, így Bécs tökéletes alany ennek tanulmányozásához. Nagyjából minden sarkon valami szépséges épületbe botlunk, nem győztem fotózni, komolyan, pedig eredetileg nem is akartam cipelni a fényképezőgépet.Persze nem maradt ki a boltozás sem, hiszen az ember mégiscsak kíváncsi, hogy mi van a nagy nyugaton. Őszintén? Egy-két kivétellel minden ugyanaz, mint itthon. A H&M és társaira egészen felesleges időt pazarolni, mert tök ugyanaz van ott is, mint nálunk - ehhez képest mégis mindenhol akkora tömeg volt, mintha ingyen osztogatnák a ruhákat. Igazából ami engem nagyon nagyon érdekelt, az a Forever 21, de azt kell mondjam, hogy csalódtam: az ékszerek egyáltalán nem hoztak lázba, szép-szép, de egyszerűen látszik rajtuk, hogy két hordás után vagy szétesnek, vagy megkopnak - vagy csak én lettem finnyás az ékszerek terén. Gondoltam, hogy veszek valami szép mobiltokot, vagy táskát magamnak, de egy fia értelmes darabot nem láttam. Mondjuk ruhákról nem nagyon tudok nyilatkozni, mert azt a kevés időt, amit a pasi vásárlásra utalt ki nekem, nem ruhakeresgéléssel és esetleg próbálgatással akartam tölteni, és pontosan tudtam, hogy úgysem fogok venni semmit... Kár a gőzért. Az egyetlen hely, ahol több időt töltöttem, az az osztrák drogéria a BIPA volt. Ezt először rögtön a Hundertwasser ház közelében szúrtam ki, és örülök, hogy itt kezdtem, mert itt nem nagyon járt senki, szóval feltöltött sminkespultok vártak, amik előtt teljesen egyedül garázdálkodhattam. Rögtön ki is szúrtam a Gosh pultot, és hosszasan méricskéltem mindent, végül ezt a sellőkék körömlakkot választottam. A szemöldökfilc is nagyon érdekelt volna, de sajnos csak a sötét árnyalatok voltak elérhetőek. Egyébként több olyan márka is volt, amikről még sehol sem olvastam, az egyik ilyen a Look by BIPA, ahol rögtön ki is szúrtam egy duokróm körömlakkot, naná, hogy jött velem ő is. Még két másik BIPÁ-ban voltam, de mivel mindkettő központi helyen volt, így jobban ki is voltak fosztva.
Voltam egy Müllerben is, ami tök ugyanolyan, mint itthon, szóval nem is időztem sokat - igazából csak az Essence és a Catrice pultokra voltam kíváncsi, hogy esetleg van-e olyan kollekció, ami mondjuk hozzánk nem jön. Nem mintha tudnám, hogy mi jön és mi nem, a pultok meg amúgy is elég hiányosak voltak. Végül az Essence pigmentjei közül választottam egyet, és úgy gondoltam, hogy csinálok belőle körömlakkot. Nagyon kíváncsi leszek, hogy vajon el fog-e színeződni a glitter, mint a leutóbbi házi körömlakkomnál.
A MAC lakk (Mean&Green) régi vágyam volt, és mivel egy utolsó darab még pont volt, így elhoztam - és szinte jobban jártam, mintha itthon vettem volna meg. Ráadásul egy nagyon aranyos srác szolgált ki, még beszélgettünk is kicsit.
Amúgy nagyon durva, hogy a "Nyugati" köré micsoda pláza épült. Tényleg a MAC-től a New Yorkerig minden van itt, ki sem kell menni a városba...De ha ki is mész, rögtön ott a Mariahilfer, kétmillió bolttal. Az eladók szinte mindenhol tudnak angolul, de nem is csoda, mert szerintem épeszű bécsi ember nem jön a belvárosba vásárolni, így a turisták miatt rákényszerülnek az angolra.


Azért még a Lushba is berohantam egy pillanatra, mert tudtam, hogy Ausztriába árulják a Friss arcmaszkokat, amiket nálunk egyelőre nem, és már nagyon nagyon szerettem volna őket kipróbálni. Az a lényegük, hogy semmi tartósítószert nem tartalmaznak, így rövid szavatossági idővel, hűtőben tárolva lehet őket használni. Végülis csak kettőt hoztam el, de még így is félek, hogy nem fognak elfogyni, 3 hét azért elég rövidke idő. Ezekről azért írni fogok, mert már kipróbáltam őket és annnnnnnnnnnnnnnyira jók! Remélem sikerül végre itthon is forgalomba hozni őket, mert akkor semmi mást nem is vennék többé, csak ezeket. 


Nagyon jó volt ez az egy nap, tényleg fontolóra vettem, hogy akár pár napra is kimenjünk, annyi minden felfedezni való van. Elmennék az összes múzeumba, elmennék a piacra (szombaton bolhapiac!!) meg mindenfelé, külvárosba. 

Ti merre jártatok legutóbb?

14 comments :

 1. De jó, Bécs nekem is fent van az utazós kívánságlistámon. :-) Szép időtök volt, szerencse, és szuper dolgokat vásároltál, a Lush maszkokat én is szívesen kipróbálnám, a körömlakkok pedig mind tetszenek. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Igen, nagyon szép :) A hazai Lush egyébként dolgozik azon, hogy hozzánk is eljussanak az arcmaszkok, azért nehézkes, mert mire ideszállítanák, addigra megromlana, és speciális tárolás is kell neki. A boltban jégen tartják, onnan vettem el, és vittem a pénztárhoz őket. Mondjuk Bécstől már nincs olyan messze Bp, szóval gurulhatna tovább is az a kamion, bár nem kizárt, hogy helyben, frissen készítik.

   Delete
 2. Szép képeket csináltál, szerintem tehettél volna fel még többet is. :)
  A szerzeményekre pedig kíváncsi vagyok.

  ReplyDelete
 3. Ugyanezt a look körömlakkot vettem meg Horvátban:)

  ReplyDelete
 4. Az a MAC lakk nagyon tetszik :)

  ReplyDelete
 5. Bécs a szívem csücske, ha tehetem minden évben kimegyek 2-3 napra. A város szépsége feledteti velem a kellemetlenséget, hogy millió külföldi van és szinte mindenhol hallani magyar szót. Szerintem még soha nem ültem bécsi tömegközlekedési eszközön, mindig gyalog járok. :) Imádom!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vicces és annyira készültem rá, de alig találkoztam magyarokkal. :)

   Delete
 6. úúúú, a hunderwasser ház nekem is szívemcsücske, igaz én már kétszer jártam ott, mondjuk utoljára épp 10 éve. :/
  jó dolgokat vettél és picit be is sóztál, mondta az ember, h a jövő hét szerdától esedékes 5 napos siófoki wellneszezésünk előtt menjünk el valamerre 1 napra, filózok, h ne állatkertezés/hazai turizmus legyen belőle, hanem egy bécsi kiruccanás. hümm. :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hát én kifejezetten Sopron felé terveztem nyaralást/őszölést, csak mert akkor közel van Bécs és át lehet menni. Végül máshogy alakult, de a lényeg így is megvolt ;)

   Delete
 7. Ha szemoldokfilcet keresel, hadd ajanljam az Artdecot! Van vilagosabb arnyalatuk is, ha gondolod, olvasd el a tesztemet :)
  www.addsomeglitter.blogspot.com/2012/08/artdeco-eye-brow-color-pen.html

  Utoljara vagy hat eve voltam Becsben, de akkor meg teljesen mas szemmel neztem a vilagot, nagyon szeretnek visszamenni (na meg elkolteni egy csomo penzt :))
  A Bipa lakkot ugye megmutatod? Nagyom megmozgatta a fantaziamat!

  ReplyDelete
 8. Nagyon jó lehetett és szépek a képek :) Én tavaly ősszel voltam legutóbb Bécsben, annyira jó hangulata van!

  ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!